Koncert RTVS bude aj v R. Sobote, do mesta sa vráti FRAGILE, príde aj Sajfa

RIMAVSKÁ SOBOTA – Verejnoprávna televízia Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) usporiada charitatívny koncert umelcov s názvom U vás doma aj v Rimavskej Sobote. Po úspešnej premiére v Žiari nad Hronom 15. mája sa koncert odohrá aj v centre Gemera. Podujatie sa uskutoční 29. 5. 2020 na Kirejevskej ulici o 20:30. Sobotnik.sk o tom informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková formou tlačovej správy.

„Myšlienka vznikla z toho, že umelci zostali doma a chýbajú im diváci a naopak ľuďom umelci. Ľudia sú prirodzene doma, a tak nám napadol variant, že umelci môžu ísť za divákmi. Uvedomujeme si, že najviac divákov je na sídliskách. Pootvárajú okná, vyjdú na balkóny a môžu mať plnohodnotný koncert, ktorý sa aj priamo prenáša do domácností. Druhým pilierom projektu je fakt, že koncertmi sa pomáha, majú charitatívny rozmer, k čomu umelci prispejú i svojou troškou,“ priblížil producent projektu Dano Dangl.

Na rimavskosobotskej scéne sa predstavia známi umelci ako skupina FRAGILE či herci z Túlavého divadla. Na pódium rovnako vystúpia aj herci Števo Martinovič, Adela Mojžišová či Soňa Norisová. Moderátormi celého podujatia budú Adela Vinczeová a Matej „Sajfa“ CIfra.

Podľa režiséra Lukáša Zedníkoviča sa budú musieť dodržiavať mimoriadne hygienické opatrenia. „Situácia sa neustále mení, opatrenia musíme dodržiavať prísne. Umelci budú prichádzať postupne, nebudú sa kontaktovať so štábom, ktorý musí všetko technicky zabezpečiť. Zároveň budeme vyzývať ľudí, aby koncert pozerali skutočne z balkónov,“ uviedol režisér projektu.

Organizátor projektu Martin Frimmer vníma celý projekt ako pobavenie obyvateľov sídliska a povzbudenie v náročných časoch pandémie koronavírusu. „Poďakovať treba týmto ľuďom, lekárom, personálu v seniorských zariadeniach, v nemocniciach, ale aj obyčajným ľuďom v obchodoch, ktorí nám teraz už dovolili trošku slobodnejšie dýchať. Niektorých chceme pozvať aj na pódium, porozprávať sa s nimi, poďakovať , pretože oni čelili hrozbe zoči – voči. Potleskom im vzdať hold,“ dodal na záver Frimmer.

zdroj: TS RTVS foto: Matej Hank, Sobotnik.sk

Pridaj komentár