R. SOBOTA: Na zimnom štadióne pribudne viac ako dvetisíc sedadiel

RIMAVSKÁ SOBOTA – V rámci prestavby a rekonštrukcie zimného štadióna v Rimavskej Sobote pribudne v tomto športovom stánku viac ako dvetisíc sedadiel. Na Facebooku o tom informoval primátor Jozef Šimko.

„Napriek mnohým našim neprajníkom, ktorí by boli najradšej, aby sa naše mesto nerozvíjalo, pokračujeme v rekonštrukcii zimného štadióna. Pribudne hľadisko s 1068 sedadlami a v pláne máme dobudovať južnú, protiľahlú stranu hľadiska s viac ako tisíc ďalšími sedadlami,“ avizoval Šimko.

Spomenul tiež, že je už zrekonštruované osvetlenie hracej plochy a v súčasnosti vedenie mesta pracuje na získaní finančných prostriedkov, ktoré by šli na vybudovanie vzduchotechniky. „Tým pádom priestory zimného štadióna môžu byť využité pre rôzne kultúrno-spoločenské, ale i cirkevné podujatia,“ uzavrel primátor.

Počiatky zimného štadióna v R. Sobote môžeme datovať do 80. rokov 20. storočia, kedy bola vybudovaná ľadová plocha s mantinelmi. V 90. rokoch pribudla strecha a v roku 2008 aj opláštenie. Najväčšou slabinou však doteraz bola práve kapacita, ktorá pozostávala iba z 350 miest na státie.

PREČÍTAJTE SI: HKM R. Sobota hrá excelentný hokej, no štadión je jeden z najhorších

Zdroj a foto: facebookový profil J. Šimka

Pridaj komentár