LUČENEC: Novým brankárom mužov sa stal bývalý kormidelník Tisovca

TISOVEC/LUČENEC – Novým brankárom A-mužstva MŠK Novohrad Lučenec sa stal skúsený, 32-ročný brankár Marek Drak. Stalo sa tak po jeho odchode z MŠK Tisovec, kde pôsobil ako hrajúci tréner mužov či mládežnícky kouč.

Okrem pôsobenia v bráne bude Drak aj trénerom mládežníkov z Lučenca. „Pri mládeži budem mať na starosti kategóriu U11 a celkovo budem dozerať na prípravkárske mužstvá,“ konkretizoval. Ako ďalej dodal, pomáhať bude aj kategórii U19, ktorá má ambície dostať sa do druhej najvyššej súťaže.

Ponuka z Lučenca nebola pre skúseného brankára jediná. „Záujem mal aj klub z Rimavskej Soboty, kde som sa mohol pripojiť k družstvu U15, ale pre osobné dôvody som si vybral MŠK Novohrad Lučenec. Verím, že som urobil správne,“ doplnil.

Z Tisovca sa mu odchádzalo ťažko

Drak pôsobil takmer tri roky v severnejšej časti Slovenska, v Tisovci, kde bol rovnako trénerom mládežníkov. Okrem tejto funkcie bol aj kormidelníkom A-mužstva a taktiež aj brankárom. „Mali sme tam vytvorenú super partiu, kvalita hráčov bola tiež na vysokej úrovni. Spoločne sme urobili veľký kus roboty, zachránili sme futbal v Tisovci  do toho všetkého sme privítali aj prvoligový klub AS Trenčín. Celkovo to bola dobre odvedená práca trénera pri mužskom futbale podporená funkcionármi klubu, na ktorých môžem povedať len superlatívy,“ zaspomínal.

Na Drakov odchod reagoval aj vedúci mužstva Peter Rukavica. „Marek sa počas pôsobenia v Tisovci vzdelával, zvýšil si trénerskú kvalifikáciu na A licenciu. Bude nám veľmi chýbať, hlavne v mládežníckych kategóriách, ale život je raz taký; niečo sa končí a niečo zasa začína. Chcel by som mu ako manažér klubu veľmi pekne poďakovať za odvedenú prácu v našom klube, či to bolo na brankárskom poste a, samozrejme, aj na trénerskej pozícii. Rovnako mu želám veľa úspechov v novom klube ako aj v kariérnom raste,“ povedal Rukavica.

Pridaj komentár