V Sociálnej poisťovni nahlásili bombu, celý areál evakuovali

RIMAVSKÁ SOBOTA – V Sociálnej poistovni neznámy páchateľ nahlásil bombu v interiéri. Celý areál musia ochranné zložky evakuovať. Sobotnik.sk o tom informoval dôveryhodný zdroj.

Ako následne pre Sobotnik.sk potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici (KR PZ BB) Mária Faltániová, bomba bola nahlásená v bratislavskej Sociálnej poisťovni, ale musia preverovať všetky pobočky po celom Slovensku. „Do akcie boli zavolaní aj pyrotechnici, aby prečesali všetky územia,“ doplnila hovorkyňa.

DOPLNENÉ o 13:31 – Bomba nebola potvrdená v ani jednej z pobočiek Sociálnej poisťovne. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I začal trestné stíhanie vo veci šírenia poplašnej správy. „Policajti v rámci KR PZ v Bratislave dnes preverovali hodnovernosť oznámenia prijatého na linku 112 krátko pred 11:00 h o uložení nástražného výbušného systému, ktorý sa mal nachádzať v priestoroch jednej z pobočiek Sociálnej poisťovne. Ihneď po prijatí oznámenia boli zo strany polície vykonané všetky potrebné úkony, ktorých cieľom bolo preveriť pravdivosť uvedeného oznámenia. Bezpečnostné pyrotechnické prehliadky priestorov boli ukončené v čase okolo 12:45 h s negatívnym výsledkom,“ uviedla Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Pridaj komentár