ZŠ P. Dobšinského dodala nemocnici R. Sobota ochranné štíty

RIMAVSKÁ SOBOTA – Až 27 ochranných štítov dodala základná škola Pavla Dobšinského v Rimavskej Sobote nemocnici Svet zdravia v Rimavskej Sobote. Tie vyrobili na svojej 3D tlačiarni, ktorú získali od IT Akadémie. Škola o tom informovala na svojej facebookovej stránke.

„Kým rúško si vyrobíme svojpomocne, na výrobu ochranných štítov je potrebná 3D tlačiareň. Nápad takto pomôcť tým, ktorí sa o nás nezištne starajú, prišiel od IT Akadémie vďaka, ktorej máme 3D tlačiareň. Základná škola Pavla Dobšinského nezaváhala ani minútu, chopila sa šance prispieť svojou kvapkou do mora, a prosbu s radosťou prijala,“ uviedli na oficiálnej stránke na Facebooku.

Okrem nemocnici v okresnom meste, škola dodala ochranné štíty aj do zdravotníckych centier v R. Sobote. „Chopili sme sa výzvy a vďaka našej 3D tlačiarni sme vyrobili 27 ochranných štítov. Darovali sme ich do nemocnice a zdravotníckych stredísk v Rimavskej Sobote. Veríme, že pomôžu, splnia svoj účel a pracovníkom v prvej línii sa bude pracovať ľahšie,“ dodali s tým, že pomôcť môže každý a kvapka za kvapkou vytvoria jeden veľký oceán.

Základnej škole poďakovala aj samotná nemocnica. „Aj Základná škola Pavla Dobšinského v Rimavskej Sobote sa rozhodla pomôcť v čase epidémie COVID -19. Vyrobila a darovala ochranné štíty pre zamestnancov Nemocnice Svet zdravia Rimavská Sobota. Úprimne ďakujeme za pomoc a záujem prispieť k zabezpečeniu ochrany zamestnancov nemocnice,“ povedala pre Sobotnik.sk Jana Fedáková, komunikačná špecialistka sietí ProCare a Svet zdravia.

V Rimavskej Sobote sa naposledy vyskytol koronavírus v piatok 1. 5. 2020. Išlo o zamestnankyňu z Domova sociálnych služieb (DSS) v Rimavskej Sobote. Podľa našich informácii prebehlo hromadné testovanie pacientov a zamestnancov a, našťastie, u nikoho ďalšieho sa COVID-19 nepotvrdil.

Na Slovensku je situácia okolo koronavírusu veľmi dobrá, pretože od 25. 4. 2020 nepribudlo na Slovensku viac ako 10 prípadov ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje koronavírus. Celkovo je tak potvrdených 1 413 pozitívnych prípadov koronavírusu, z ktorých je takmer polovica vyliečených (643).

Pridaj komentár