ZSSK obnovuje bezplatné cestovanie vlakmi pre študentov

Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky (MDV SR) rozhodlo, že od 1. júna 2020 v plnom rozsahu obnovuje bezplatnú vlakovú dopravu pre deti, žiakov a študentov. Rezort dopravy zareagoval týmto krokom na otváranie základných škôl. Informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) formou tlačovej správy.

„Som rád, že ministerstvo zareagovalo na otvorenie škôl a vrátilo späť žiakom a študentom bezplatnú prepravu. Veľké zľavy pre vybrané skupiny cestujúcich vo vlakovej doprave sú, okrem samozrejmých sociálnych efektov, obrovským impulzom investícií do najekologickejšej formy hromadnej dopravy. Vďaka zľavami vyvolanému záujmu cestujúcich a následnému pridávaniu spojov bezplatní cestujúci veľmi prispeli k lepšiemu výberu spojov pre tých, ktorí si priplácajú na cestovné viac,“ povedal Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK s tým, že mladí ľudia ostanú verní vlakovej doprave, keď im zľavy opäť obnovili.

Ako sa uvádza v závere tlačovej správy, bezplatná vlaková doprava funguje už od konca roka 2014, pričom jej objednávateľom je práve MDV SR.

Pridaj komentár