V R. Sobote a Lučenci sa bude točiť gangsterský film

RIMAVSKÁ SOBOTA/LUČENEC/FIĽAKOVO – Lučenec a jeho okolie bude patriť v letných dňoch filmovému štábu. Bude sa tu točiť romanticko-gangterský film s názvom Čierne na bielom koni. Jeho producentom a režisérom je Rasťo Boroš, ktorý je rodákom z Malohontu. Práve on sa vyjadril pre oficiálnu stránku Mesta Lučenec na Facebooku. 

„Príprava filmu sa dostala do fázy, keď nás po Lučenci bude chodiť stále viac a viac. S pani primátorkou a naším najbližším partnerom sme sa rozhodli, že vás oslovíme aj touto oficiálnou cestou. Náš film sa volá Čierne na bielom koni. Je to romantická gangsterka a budeme ho nakrúcať v Lučenci, Rimavskej Sobote a okolí,“ priblížil Boroš.

Ako ďalej povedal jeho pohnútky nakrúcať film v tomto regióne sú čisto osobné. „Pochádzam z Malohontu a aj keď tu dlhé roky nežijem, vždy sa sem rád vraciam, lebo človek svoje korene nezaprie, a ak sa o to pokúsi, stratí čosi sám zo seba. Preto sme aj môj prvý film nakrúcali v Novohrade a Malohonte a tak to bude aj teraz,“ uviedol Boroš s tým, že verí, že sa mnohí ľudia zapoja do účinkovania vo filme.

Spomenul tiež, že si želá, aby mestu neboli veľmi na príťaž. „Rovnako chceme, aby film aspoň trochu prispel k propagácii mesta Lučenec, ktorý je pre mňa osobne v čomsi magický. So všetkou tou veľkou minulosťou križovatky obchodných ciest, s majestátnymi secesnými domami, ktoré ešte stihli uniknúť zmaru, so všetkými tými jedinečnými prvkami, ktoré ťažko hľadať v iných mestách, ako sú mestské artézske studne, a v neposlednom rade aj so všetkými tými ľuďmi z vedenia mesta a rôznych občianskych združení, ktorí Lučencu vdýchli moderný kultúrny aj spoločenský život napriek tomu, že tento región je dlhodobo na okraji záujmu štátu a vždy bol odkázaný sám na seba,“ doplnil v závere a dodal, že chce, aby ich ľudia prijali za svojich a strpeli ich prítomnosť v meste.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár