Do Hnúšte mieria dvaja noví investori, mali by vytvoriť zhruba 120 pracovných miest

investoriHNÚŠŤA – Do Hnúšte mieria dvaja noví investori, ktorí by v meste na severe Rimavskosobotského okresu mohli vytvoriť zhruba 120 pracovných miest. O prvom informovalo na Facebooku Mesto Hnúšťa i primátor Roman Lebeda, a o druhom odzneli informácie na májovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).

Vyzerá to veľmi dobre. Už sa pýtajú na konkrétne veci, čo sa týka povrchov a podobných záležitostí. Už si projektujú závod, takže to naozaj stojí len na štáte a myslím si, že sme už niekde na 90 percentách k úspechu,“ informoval primátor o rokovaniach s prvým investorom.

Tým má byť firma TeraSteel, podľa Lebedu jeden z najväčších výrobcov stavebných materiálov s rumunským kapitálom. „Spoločnosť vyrába pozinkované profily a tepelnoizolačné panely s polyuretánovou penou a kovové doplnky. Navyše ponúka svojim klientom kompletné riešenia – výstavbu priemyselných hál na kľúč,“ doplnil primátor na Facebooku.

O tomto potenciálnom investorovi informoval ešte v apríli 2020 na tlačovej konferencii minister hospodárstva Richard Sulík (informovali o nej napr. Topky, kde je k dispozícii aj video tlačovky, kde sú spomínaní i investori v iných zaostalých regiónoch).

„Ako predseda SaS som aj pred voľbami mnohokrát povedal, že investičné stimuly krivia trh a preto sme proti nim. Zároveň však vnímame, že existujú výnimky, napríklad pri vyrovnávaní regionálnych rozdielov,“ podotkol Sulík s tým, že do najmenej rozvinutých okresov si investičné stimuly vedia predstaviť v rozumnej miere a rozumnou formou.

Druhým investorom v Hnúšti má byť spoločnosť ThermoPanel z Ružomberka. Tej schválili poslanci na májovom zasadnutí prenájom haly v priemyselnom parku. Investor v nej chce vyrábať drevodomy a ich súčastí, konkrétne tzv. SIP panely. Plánovaná výška tejto investície je 150.000 eur. Investor sľubuje v prvom roku vytvorenie 12 pracovných miest a v treťom roku okolo 15 až 20 miest.

Zdroj: MsZ Hnúšťa, Facebook Mesto Hnúšťa a Roman Lebeda, Topky.sk

Pridaj komentár