Kúpalisko v Hnúšti sprístupnia verejnosti začiatkom júla

HNÚŠŤA – Letné kúpalisko v Hnúšti by mohli verejnosti sprístupniť už 1. júla. Mesto uložilo technickým službám pripraviť kúpalisko do 30. 6. 2020. Sobotnik.sk o tom informoval primátor mesta Roman Lebeda.

Ako ďalej doplnil, nič nové oproti minuloročnej sezóne nepribudlo. „S kúpaliskom sme nič neriešili, keďže aj v apríli to ešte vyzeralo tak, že sa pre COVID-19 vôbec nebude otvárať letná sezóna,“ upresnil primátor.

Kurinec sprístupnia už v sobotu

Ako sme vás v predošlom článku oboznámili, kúpalisko v rekreačnej oblasti Kurinec sa otvorí už túto sobotu 13. 6. 2020 od 10:30. Nový tobogan, ktorý sa počas zimy a jari budoval, nebude ešte k dispozícii, pretože ešte nebol skolaudovaný. Oficiálne by mohol byť sprístupnený až 23. 6. 2020. Do tohto dátumu budem platiť vstupné 5 eur pre dospelých, po otvorení toboganu to bude šesť eur.

Z ostatných kúpalísk a kúpeľov v okolí otvoria svoje brány aj kúpele Číž. Svoj vonkajší bazénový komplex sprístupnia skôr, ako očakávali a to tiež 13. 6. 2020. Pracovníci kúpeľov o tom informovali na svojej facebookovej stránke. 

Ako sme ďalej zisťovali aj u primátorky Tisovca Ireny Milecovej, o osude letného kúpaliska v Tisovci ešte nie je rozhodnuté. „Rozhodneme na zastupiteľstve 24. júna,“ tvrdí Milecová.

Sobotnik.sk o otváraní kúpaliská v Revúcej informoval primátor Július Buchta. „Hygienická kontrola prebehla úspešne, no naša ekonomická situácia nám momentálne letné kúpalisko nedovoľuje otvoriť. Zatiaľ nemáme ani predbežný dátum, kedy by sme ho mohli sprístupniť,“ priblížil Buchta.

To, že kedy sa budú postupne otvárať ostatné kúpaliská zisťujeme. Akonáhle budeme mať viac informácii, postupne to doplníme do článku.

Zdroj: Roman Lebeda, Irena Milecová, Kúpele Číž, Jozef Šimko, Július Buchta Foto: Mesto Hnúšťa

Pridaj komentár