V Hnúšti pribudla nová atrakcia financovaná z minuloročných úspor

HNÚŠŤA – V meste Hnúšťa pribudla vo štvrtok 25. júna nová atrakcia. Je ňou výklad o turizme v meste a v regióne. Realizácia tohto výkladu stála 1 500 eur a financovaná bola z minuloročných úspor. Informoval o tom primátor mesta Roman Lebeda na svojom Facebooku.

„V budove Mestského úradu v Hnúšti kedysi dávno sídlila aj predajňa pánskej konfekcie. Dnes je v týchto priestoroch kancelária oddelenia dokladov Policajného zboru, starý výklad však ostal roky nevyužitý. Tak nás napadlo, že by z neho mohla byť milá atrakcia a nedávno sa nám ju podarilo dokončiť,“ napísal Lebeda.

Ako ďalej doplnil, pomocou výkladu sa ľudia dozvedia o banskej a priemyselnej histórii mesta a je vyobrazená aj na 3D modeli krajiny. „Na paneloch nájdete i zaujímavé miesta, ktoré môžete navštíviť v meste i jeho okolí. Súčasťou tej krajinky sú aj minerály z okolia – magnezit, mastenec, pyrit.. a banské lampy, tzv. karbidky.“ predstavil primátor.

Výstavu tvorí aj premávajúci vláčik, ktorý zaujme aj tých najmenších. „Vláčik je nastavený tak, že jazdí každý deň od 8:00 do 18:00,“ uzavrel Lebeda.

Pridaj komentár