Novú hasičskú techniku dostalo aj 10 obcí z našich regiónov

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Spolu desať obcí z našich regiónov si vo štvrtok (18. 6. 2020) popoludní v B. Bystrici prevzalo novú hasičskú techniku vo forme vozidiel Iveco Daily, určenú pre miestne dobrovoľné hasičské zbory.

Nové hasičské autá si prevzali zástupcovia obcí Divín, Mýtna, Halič, Hucín, Lubeník, Drienčany, Gemerský Jablonec, Abovce, Blhovce a Čierny Potok.

Nová technika bude určená na ochranu životov, zdravia a majetku obyvateľov, ako aj posilňovanie intervenčných kapacít na regionálnej úrovni v jednotlivých mestách a obciach Banskobystrického kraja,“ uviedol hovorca banskobystrického Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Erik Piater.

Slávnostný akt odovzdania sa uskutočnil za prítomnosti ministra vnútra SR Romana Mikulca, prezidenta HaZZ Pavla Mikuláška, prezidenta Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Pavla Ceľucha, riaditeľa Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Dušana Sľúku, generálneho sekretára Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Vendelína Horvátha a primátora mesta Banská Bystrica Jána Noska.

Pridaj komentár