V okrese Revúca podmyli dažde dve miestne komunikácie, cesty sú neprejazdné

MURÁŇ/MURÁNSKA ZDYCHAVA – Približne 50 dobrovoľných a profesionálnych hasičov momentálne zasahuje v obciach Muráň a Muránska Zdychava, kde sa po prietrži mračien odlomili kúsky asfaltu a cesta je neprejazdná. Informovalo o tom Prezídium Hasičského a záchranného zboru na svojom Facebooku. 

„Po prietrži mračien podmylo obe miestne komunikácie, pričom na niektorých miestach sa odtrhli kusy asfaltu a na cestu popadalo viacero stromov. V oboch údoliach zasahujú profesionáli z Revúcej a dobrovoľní hasiči z obcí Gemerská Ves, Jelšava, Hajnáčka, Muránska Dlhá Lúka, Ratkovské Bystré, Muráň, Revúca a Kameňany,“ napísalo prezídium s tým, že ide o cesty II/531 a III/2845. Tieto komplikácie spôsobil hlavne vyliaty miestny potok.

V okrese Revúca dnes bola najkritickejšia situácia ohľadom záplav na celom Slovensku. Najviac zrážok podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) bola nad Prednou Horou, kde spadlo až 132 milimetrov zrážok. “Aj radarové odhady zrážok údaj potvrdzujú, lokálne uvádzajú ešte trochu viac zrážok. Na takto výrazné zrážky ihneď zareagoval tok Zdychava, ktorý v Revúcej dosiahol tretí stupeň povodňovej aktivity,” uviedol SHMÚ na svojom Facebooku.

Pridaj komentár