Okresy R. Sobota a Revúca majú ďalšie prípady koronavírusu

REVÚCA/RIMAVSKÁ SOBOTA – Po viac ako 1 mesiaci pribudol v okrese Rimavská Sobota nový prípad ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Ďalší prípad pribudol aj v okrese Revúca. Informuje o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) na stránke Národného centra zdravotníckych informácii (NCZI). 

Ako pre Sobotnik.sk uviedol okresný hygienik RÚVZ Dušan Béreš o prípadoch, ktoré sa vyskytli v posledných dvoch týždňoch v okrese Revúca, všetci sa vrátili z Karvinej a sú z Karvinej. „Spolu ich máme šesť a dnes nám pribudol jeden prípad v okrese Rimavská Sobota, ktorý s týmito nakazenými nesúvisí. Všetko je v štádiu šetrenia. Pri revúckych prípadoch sa musí doriešiť trasovanie čiže pohyb jednotlivých osôb či vyšetrenia rodinných príslušníkov. Ten prípad z okresu Rimavská Sobota sa snažíme objasniť, nevieme, kde sa mohol nakaziť,“ uviedol Béreš s tým, že protiepidemické opatrenia sú v okresoch zabezpečené.

Na Slovensku pribudli za včerajší deň štyria pacienti s pozitívnym testom na koronavírus. Vykonaných bolo veľmi málo testov, len 47. Celkový počet nakazených tak stúpol na 1 552, nikto sa z ochorenia COVID-19 nevyliečil.

Pridaj komentár