Polícia zadržala 67-ročného Jozefa z Rožňavy, vyhrážal sa popravami

Polícia zadržala Jozefa P. za vyhrážanie

ROŽŇAVA – Odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave spolu s policajtmi PPÚ Bratislava včera (19. 6. 2020) krátko po 17:00 zadržali osobu podozrivú z obzvlášť závažného zločinu vydierania. Ako informuje na Facebooku Polícia Slovenskej republiky, ide o 67-ročného Jozefa P. z Rožňavy, ktorý sa vyhrážal, že popraví verejne známe osoby aj ich rodinných príslušníkov.

„Podľa doterajších informácií mal muž zaslať prostredníctvom Slovenskej pošty zásielku do Kancelárie Národnej rady (NR) SR. Zásielka bola doručená dňa 16. 6. 2020 a obsahovala päť totožných listov, ktoré boli adresované predsedovi vlády SR , predsedovi ľavicovej politickej strany, jednému z podpredsedov NR SR, predsedovi Najvyššieho súdu SR a Úradu vlády SR,“ uvádza polícia.

Dodáva, že pisateľ sa prostredníctvom listov, na ktoré uviedol ako odosielateľa inú osobu, údajne vyhrážal, že popraví tieto osoby aj s ich rodinnými príslušníkmi ak nevyhovejú jeho požiadavke a do piatich dní nevykonajú prevod 100 miliónov eur na bankový účet, ktorý v listoch uviedol. V tomto prípade policajti zaistili výpočtovú techniku a ďalšie listinné dôkazy, ktoré boli takisto adresované verejne známym osobám.

„V súčasnosti krajský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči 67-ročnému Jozefovi P. z Rožňavy pre obzvlášť závažný zločin vydierania v štádiu pokusu. Zároveň spracoval podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného,“ dodáva polícia.

Za takéto konanie hrozí obvinenému trest odňatia slobody na dvadsať rokov až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie. Pre svoj zdravotný stav bol muž podľa polície umiestnený do jedného zo zdravotníckych zariadení.

Zdroj a foto: Polícia Slovenskej republiky

Pridaj komentár