Do R. Soboty už repatrianti neprídu, karanténne centrum zrušili

RIMAVSKÁ SOBOTA – Karanténne centrum, ktoré fungovalo v školskom internáte na Strednej odbornej škole technickej a agropotravinárskej (SOŠTaP) už svoj účel z posledných mesiacov plniť nebude. V piatok 12. 6. dali pracovníci školy všetko do pôvodného stavu a od septembra môžu v priestoroch školského internátu opäť bývať študenti. Sobotnik.sk o tom informovala riaditeľka školy Dagmar Vašová.

„Vo štvrtok som bola prevziať na okresnom úrade „príkaz na zrušenie organizácie ako subjektu hospodárskej mobility“ v platnosti od 12. 6. 2020. Dnes sme vrátili všetko do pôvodného stavu. Dali sme vyprať všetky vankúše a paplóny. Cez prázdniny sa všetko pripraví tak, ako každý rok“ priblížila Vašová.

Karanténne centrum ubytovalo celkovo 109 repatriantov vracajúcich sa zo všetkých kútov sveta. Tí prví prišli už 19. apríla a poslední odchádzali predposledný májový deň, 30. 5. 2020. Pozitívnou správou však je to, že u nikoho z vyššie spomenutých ľudí nebolo potvrdené ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus.

Na záver poďakovanie

Ako v závere doplnila riaditeľka školy, všetkým, ktorí pomáhal pri zriadení či fungovaní karanténneho centra, sa chce poďakovať.

„Ďakujem všetkým zamestnancom SOŠTaP a dobrovoľníkom, ktorí sa obetavo starali o repatriantov v našom karanténnom centre. Poďakovanie patrí aj príslušníkom Policajného zboru a dobrovoľníkom, ktorí spolu s nami zabezpečovali plynulý chod karanténneho centra. Nemali by sme zabudnúť poďakovať sa aj pánovi Ceglédymu, ktorý materiálne pomohol pri spúšťaní karanténneho centra, firme IKcatering s. r. o., ktorá promptne reagovala na potreby centra, keď repatrianti prichádzali v noci zo soboty na nedeľu. Poďakovanie patrí aj Knižnici Mateja Hrebendu v Rimavskej Sobote, ktorá repatriantom poskytla knihy a časopisy na skrátenie dlhého času v karanténe. Poďakovať sa musím aj Technickým službám mesta Rimavská Sobota za zapožičanie kontajneru a odvoz smetí podľa potreby aj mimo rozpisu. Som všetkým vďačná za to, že sme to zvládli a v dobrom zdraví mi pomohli prekonať napäté situácie,“ vyslovila na záver Vašová.

Pridaj komentár