REVÚCA: Záplavy narobili škody, voda tečie centrom mesta

OKRES REVÚCA – Najkritickejšia situácia ohľadom prívalových zrážok a záplav je momentálne v okrese Revúca. Miestne potoky sú až po okraj a niekde už aj voda prenikla na cesty a trávnaté plochy. Sobotnik.sk o tom informoval primátor Revúcej Július Buchta a starosta obce Muránska Dlhá Lúka Ján Kvetko.

„Ani pamätníci si nepamätajú, že by sa miestny potok vylial. Zaplavilo jeden dom, ale už neprší a hladina potoka klesla o jeden meter. Zaplavená je aj cesta medzi Muránskou Dlhou Lúkou a Revúcou,“ povedal nešťastne Kvetko. Ako ďalej doplnil Buchta, najkritickejšia situácia je v obci Revúčka, kde miestni obyvatelia odpratávajú vodu z ciest a podľa našich informácii zasahujú aj hasiči. „Viem, že v meste vyplavilo jeden rodinný dom. Vyzerá to tak, že to je maximum, pretože pršať by už nemalo. Pri pošte sa voda z potoka tiež vyliala,“ doplnil Buchta.

Ako ďalej uviedol aj primátor Hnúšte Roman Lebeda na svojom Facebooku, Hnúšťu zasiahli búrky v celom šate. „Centrum mesta našťastie okej, Skalica fajn, najhoršia situácia bola dnes na ul. 1. mája, kde nápor vody upchal rúry pod mostíkmi k rodinným domom, prelial sa na druhú stranu cesty k sídlisku,“ uviedol Lebeda. Ako nám ďalej náš zdroj priblížil, priamo v Revúcej je už voda aj v meste na cestách, kde dosahuje výšku asi do polovice pneumatík.

Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) bola najintenzívnejšia búrka nad Prednou Horou, kde spadlo za hodinu až 108 milimetrov zrážok a dokopy ich bolo 132 mm. „Aj radarové odhady zrážok údaj potvrdzujú, lokálne uvádzajú ešte trochu viac zrážok. Na takto výrazné zrážky ihneď zareagoval tok Zdychava, ktorý v Revúcej dosiahol tretí stupeň povodňovej aktivity,“ uviedol SHMÚ na svojom Facebooku.

Podľa niektorých komentujúcich pod príspevkom SHMÚ je zablokovaný prejazd na niektorých úsekoch v okrese a v Muránskej Zdychave sa prepadla takmer celá cesta.

Prinášame vám aj fotografie a videá priamo z Revúcej:

Pridaj komentár