FUTBAL: Soboťania majú za sebou prvý tréning, odišiel nádejný Fadairo

RIMAVSKÁ SOBOTA – Prvý oficiálny tréning majú za sebou muži MŠK Rimavská Sobota, ktorý odštartovali letnú prípravu na novú sezónu. Na prvom tréningu, ktorý bol v prvý júnový deň sa zišlo až 16 hráčov.

„Čo sa týka účasti, je to niekoľko násobne lepšie ako minulý rok. Dnes sa nás spoločne zišlo 16 a ako sa hovorí, ďalších máme na lane. Uvidíme ako sa vyvinie situácia s domácimi hráčmi. Drvivá väčšina futbalistov, ktorí tu boli aj počas zimnej prípravy, zostanú. Dúfame, že sa k nám pridajú aj ďalší,“ uviedol pre Sobotnik.sk tréner A-mužstva Tomáš Boháčik.

Tento tréning bol prvý po troch mesiacoch. „Vôbec to nie je badať. Chalani sú vo výbornej kondícii, po pohybovej stránke tiež nevidím žiaden problém. Jedine, kde je mierny problém je po futbalovej stránke. Je to však normálne, keďže si futbal tri mesiace nezahrali. Naozaj som príjemne prekvapený ich chuťou do futbalu,“ doplnil.

Zmeny v klube sú minimálne

So Soboťanmi trénuje už aj Ján Halaj, ktorý je ešte stále hráčom z Tisovca, no prestup ešte nie je definitívne dokončený. „S takmer určitosťou môžem povedať, že z klubu odíde Nigérijčan David Fadairo, ktorý sa pripojil k prvoligovej Senici. Rátali sme s tým, je to škoda, ale je dosť šikovný na to, aby sa presadil,“ prezradil kormidelník. Stále naďalej platí, že dvojica hráčov MŠK má neplatnú licenciu, no klub by sa chcel v lete opätovne odvolať.

Podľa Boháčika je rozumné, že sa sezóna predčasne ukončila. „V prvý moment sme z toho boli všetci skleslí, hovorili sme si, že to je zbytočné. Situácia okolo koronavírusu na Slovensku je aj vďaka tomu, že sa uzavreli všetky športoviská. Bolo to podľa nás dobré rozhodnutie. Síce nám to všetkým chýba, no zdravie je prvoradé,“ dodal na záver.

Pridaj komentár