Poslanci podporili návrh na spolufinancovanie výmeny umelého trávnika

RIMAVSKÁ SOBOTA – Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) schválili návrh na spolufinancovanie rekonštrukcie umelého trávnika v Rimavskej Sobote. Na tento projekt by malo mesto vyčleniť ako spolufinancovanie finančné prostriedky vo výške od 100 000 do 150 000 eur. Ide o zámer z dielne Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a Únie európskych futbalových zväzov (UEFA). Poslanci sa týmto bodom zaoberali na júnovom zasadnutí MsZ. Tento návrh predniesol primátor mesta Jozef Šimko.

„Pred dvomi týždňami som rokoval s Dušanom Galisom, ktorý je rovnako poslancom Národnej rady Slovenskej republiky. Obaja sme sa spojili s predsedom Výkonného výboru Stredoslovenského futbalového zväzu (VV SSFZ) Jozefom Paršom. Našli sme spoločnú reč a to, že jednoznačne potrebujeme uznesenie od poslancov MsZ. Tým pádom bude rekonštrukcia umelej trávy zaradená do programu SFZ a na takmer 100 % môžem povedať, že mesto Rimavská Sobota tieto prostriedky dostane. Urobím všetko pre to, aby sme ich nestratili,“ priblížil Šimko.

Ako ďalej dodal primátor, tento návrh je jedinečná príležitosť, ako získať peniaze na obnovu umelej trávy, ktorá je dnes v kritickom stave. „Ak neurobíme rekonštrukcu tejto umelej trávy, dovolím si povedať, že sa bude ničiť zdravie našich detí a momentálne tam trénuje približne 200 futbalistov. Stači jedno stisknutie gombíka, aby ste to podporili,“ doplnil Šimko.

Podpora všetkých poslancov

Do rozpravy sa prihlásili aj traja poslanci z poslaneckého klubu Odvážme sa zrýchliť Roman Vaľo, Michal Demeter a Tibor Figei. Všetci traja sa zhodli na tom, že ide o vynikajúcu príležitosť na podporu športu v meste. „Každá investícia do detí a do športu je dobrá. Preto táto investícia do obnovy povrchu umelého trávnika, ktorá je prioritne určená na tréning mládežníckych futbalistov, má u nás podporu,“ ozrejmil Vaľo. Ako ďalej doplnil Demeter, chváli primátora za tento investičný zámer, ktorý je podporovaný z externých zdrojov.

V závere rozpravy dostala slovo aj poslankyňa Erika Juhászová. „Tento návrh hodnotím pozitívne v tom zmysle, že sme radi, že sa tu niečo robí aj pre mládež. Na druhej strane dúfam, že nezabudneme ani na ostatných občanov mesta, tých starších. Tento návrh určite podporíme. Radšej, nech deti športujú ako by mali sedieť pri počítači,“ uzavrela diskusiu poslankyňa.  Všetkých 15 prítomných poslancov MsZ hlasovalo za schválenie spolufinancovania tohto projektu v prípade, ak bude mesto zaradené do zoznamu účastníkov projektu SFZ.

3 Replies to “Poslanci podporili návrh na spolufinancovanie výmeny umelého trávnika”

  1. Pingback: R. SOBOTA: Poslanci si vypočuli od investora správu o plánovanom pivovare

  2. Pingback: Poslanci prerozdelili financie pre športové kluby, dotácie sa znížili o 40 %

  3. Pingback: R. SOBOTA: Ihrisko má už nový umelý trávnik, poslúži hlavne mladým

Pridaj komentár