R. SOBOTA: FIT TELO® funguje už päť rokov, určené je pre každého

RIMAVSKÁ SOBOTA – Jedno z novších fitness centier v Rimavskej Sobote, FITTELO ®, funguje už piaty rok. Jeho zriaďovateľkou a majiteľkou je Eva Orosová, ktorá v rozhovore pre Sobotnik.sk prezradila, prečo sa rozhodla založiť si fitness centrum a pre koho každého je určené.

„Fitko som založila preto, že som mala v mladosti problémy s podvýživením. Potrebovala som upraviť svoju postavu. Začala som s jednou kolegyňou chodiť do posilňovne, dvíhali sme činky a cvičili kardio. Veľmi mi to pomohlo. Postupne som sa začala zaoberať úpravou hmotnosti a otvorila som si malú kanceláriu, kde som sa začala venovať chudnutiu. Bolo to také poradenské centrum, kde som ľuďom radila, ako sa majú správne stravovať, ako majú schudnúť a podobne. Stále som cvičila ďalej, ale len súkromne,“ povedala Orosová a dodala, že dôvodom vzniku fitness centra boli požiadavky od jej klientely, aby im pomáhala aj pri cvičení.

Do telocvične okrem jej klientok chodí už aj širšia verejnosť a okrem iného aj muži, pre ktorých sú pripravené aj posilňovacie stroje. „FIT KLUB na Hlavnom námestí funguje päť rokov a celkovo sa téme správnej životosprávy   venujem už sedemnásť rokov,“ doplnila.

Fitness centrum je určené hlavne pre ľudí, ktorí obľubujú cvičenie v skupinách. „Mám rada klubovú atmosféru, čiže keď je na tréningoch menej ľudí, z ktorých sa vytvorila určitá komunita. Nepreferujem prístup širokej verejnosti. Komu viacej vyhovuje klubová atmosféra a luxusnejší prístup, tí sú u nás vítaní,“ konkretizovala trénerka, ktorá sa na svojich klientov pri cvičení nie len pozerá, ale s nimi aj športuje.

Trénerka a majiteľka Eva Orosová

Ako zostaviť správny jedálny lístok

Okrem cvičenia, ako bolo vyššie spomenuté, sa Orosová venuje aj zostavovaniu jedálnych lístkov pre svoje zákazníčky.

„Po prvé, nerobím pri zostavovaní jedálnych lístkov nezmysly. Po druhé, silne rešpektujem zákonitosti prírody a fungovania ľudského tela. Neobchádzam ich, ale naopak, dolaďujem ich. Tým pádom vzniká to, že keď raz je od prírody dané, že ľudské telo potrebuje makro a mikro výživu, kalórie, spánok a pitný režim, tak nehľadám nejaké chemikálie či lieky na nahradenie týchto potrieb. Na základe vysoko odborných znalostí, ktoré mi poskytujú lekári z celého sveta, vytvorila som určitý komplex, ako zostaviť  pre každého človeka ten najlepší stravovací plán,“ dodala na záver.

Čomu všetkému sa vo fitku venuje?

Vo fitness centre sa Orosová venuje množstvu zaujímavých vecí, ktoré určite verejnosti pomôžu v lepšej životospráve. Tu je prehľad všetkých činnosti, ktorým sa vo fitku trénerka venuje:

Diagnostika a nastavenie tréningového plánu, skupinové tréningy (5 až 10 členov), individuálne tréningy, partnerské tréningy, online tréningy, fitness, kardio, posilňovanie, zlepšene kondície, tvarovanie a spevnenie svalov, zlepšenie vzhľadu, nabratie svalovej hmoty, chudnutie, udržiavanie zdravého a pružného tela, odstránenie bolestí, zlepšenie držania tela a zvýšenie mobility kĺbov.

Jej činnosť môžete sledovať na webovej stránke fitka www.fittelo.eu  a objednávať sa môžete na mailovej adrese evaorosova@centrum.sk alebo na telefónnom čísle 0918 621 236.

Pridaj komentár