Prípravný derby zápas v Rožňave ovládli domáci hráči

ROŽŇAVA/KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE – Približne dvesto divákov sledovalo duel medzi MFK Rožňava a FK Krásnohorské podhradie. Zápas, ktorý sa hral v sobotu 13. 6. 2020 zvládli lepšie domáci, keď gólmi Figúra, Domika a Šikúra zvíťazili v derby zápase 3:2.

Ako priblížil tréner hostí Július Balta, išlo o prvý prípravný zápas po mesačnom tréningovom procese. „Zápas sme nehrali 7 mesiacov, a vlastne prišli ďalší hráči, ktorí sa potrebovali dostať do hernej pohody, do zápasovej praxe, a sme skúšali. Nechal som nech sa to vykryštalizuje na začiatku a druhý polčas, myslím si, že bežecky sme potvrdili, že máme niečo natrénované, to sa prejavilo aj v posledných 20 minútach. Mohli sme byť úspešní aspoň v tej remízovej sfére, nanešťastie pekne trafil, čo možno v živote taký gól nedal ten hráč ale ja uznávam, aj pre to sa oplatí chodiť na zápas. Ja som pre to dnes rád prišiel. Chlapcom som poďakoval v šatni, že tých posledných 20 minút ozaj tá herná mozaika, spolupráca, boli šance, boli možnosti. Rožňava bola lepšia zo začiatku a Podhradie ja si myslím, že dalo bodku za tým zápasom,“ povedal Balta.

Zhodnotenie aj na druhej strane

Duel zhodnotil aj tréner víťazného mužstva Peter Štyvar. „Posledný zápas sme odohrali počas prípravy začiatkom marca. Po uvoľnení opatrení sme začali trénovať začiatkom mája a chceli sme sa otestovať, lebo zápas dá hráčom oveľa viac ako tréningový proces. Taktiež sme chceli oživiť športový život v meste a prilákať fanúšikov. Práve preto sme oslovili K. Podhradie, lebo sme vedeli, že to bude dobrý zápas a divácky atraktívny. Myslím si, že väčšiu časť zápasu sme boli lepším tímom, ale určite nás čaká ešte veľa roboty, aby sme hrali tak ako si predstavujem celých 90 minút. Aj súper ukázal, že má v svojich radoch šikovných hráčov,“ doplnil.

Posledný vzájomný zápas odohrali oba tímy pred menej ako rokom, 20. 10. 2019, keď sa zápas skončil remízou 1:1. Oba tímy sú účastníkmi 5. ligy Košicko – gemerskej Východoslovenského futbalového zväzu (VsFZ). Pred predčasným ukončením sezóny pre pandémiu koronavírusu ukončili svoje ťaženie v sezóne 2019/2020 oba kluby v spodnej časti tabuľky. Kým Rožňava skončila na 10. mieste s počtom bodov 17, Krásnohorské podhradie bolo o jednu pozíciu lepšie a získali 18 bodov.

MFK Rožňava – FK Krásnohorské podhradie 3:2 (2:1)
Góly: Figúr, Domik M., Šikúr – Rencsok, Hajdúk (11 m)

Pridaj komentár