Film Čierne na bielom koni má podľa režiséra zviditeľniť naše regióny

RIMAVSKÁ SOBOTA/LUČENEC – Filmový štáb, ktorý natáča film Čierne na bielom koni prvýkrát zavítal s kamerami do Rimavskej Soboty. V stredu 15. júla tu v doobedňajších hodinách stihli natočiť pár snímok na Hlavnom námestí a aj vo vedľajšej uličke. Sobotnik.sk o tom informoval režisér spomenutého filmu Rastislav Boroš, ktorý je zároveň aj rodákom z tohto regiónu.

„Film som sa rozhodol točiť práve tu, lebo odtiaľto pochádzam, tu som vyrastal, mám tu korene a práve preto si myslím, že tomuto kraju rozumiem asi najlepšie. Filmová réžia má pre mňa ontologický charakter, neviem oddeliť film, jeho príbeh a postavy od vlastného bytia a svetonázoru. Všetko vo filme nejakým spôsobom hovorí aj o tom ako cítim, čím žijem a čo ma trápi, aj keď je to schované za fasádu žánrového formálneho rozprávania,“ povedal na úvod režisér.

Ako ďalej doplnil, bolo by pre neho náročne hovoriť príbeh, ku ktorému nemá žiaden osobný vzťah. „Okrajovým dôvodom bolo aj racionálne rozhodnutie robiť film práve tu, lebo tento kút Slovenska akoby pre zvyšok krajiny ani neexistoval a možno náš film naň aspoň trochu upozorní,“ priblížil.

Hlavné natáčanie v Rimavskej Sobota ešte len bude. Podľa našich zistení by do mesta mali prísť prvý augustový víkend. „Doteraz sme točili len jednu menšiu scénu na hlavnom námestí a ďalšiu scénu vo vedľajšej uličke,“ konkretizoval a doplnil, že koniec natáčania je predbežne naplánovaný na 18. augusta.

O čom film bude?

Film Čierne na na bielom koni je romantická gangsterka a podľa slov je to hlavne film o láske a peniazoch. „Ak by som mal byť konkrétnejší, povedal by som, že je to o ľuďoch, ktorí kvôli láske alebo peniazom prekračujú vlastné morálne hranice, aby nakoniec zistili, akí vlastne v skutočnosti sú a čo v ich životoch má zmysel,“ ozrejmil Boroš.

Pôjde o celovečerný kinofilm (90 minút), no ak by ste ho v kinách nestihli uvidieť, budete tak mať možnosť urobiť v televízii. „Vzniká aj v partnerstve s televíznymi vysielatelmi, takže sa po distribúcii v kinách objaví aj na obrazovkách televízií,“ dodal na záver.

Pozrite si aj slovné hodnotenia ľudí na námet tohto filmu a priamo na Rasťa Boroša na tejto webovej stránke.

Zdroj a foto: R. Boroš  

Pridaj komentár