BBSK opravuje viac ako tri kilometre ciest v okolí Fiľakova

FIĽAKOVO – Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) rozbehol rekonštrukciu ciest v okolí Fiľakova. Konkrétne ide o 3, 1 kilometra miestnych komunikácii. Celkovo by malo ísť o tri úseky: Rátkarská cesta vo Fiľakove, spojka smerom do Belinej a úsek Fiľakovo – Šíd – Čamovce – Šurice. Informoval o tom primátor Fiľakova Attila Agócs na svojom Facebooku. 

„Ako župný poslanec som nesmierne rád, že v tomto roku sa podarí opraviť v okolí Fiľakova tri úseky ciest v celkovej dĺžke 3,1 kilometra. Úsek medzi Mučínom a Plešom bol dokončený už pred niekoľkými týždňami. V súčasnosti prebieha rekonštrukcia Rátkarskej cesty vo Fiľakove v dĺžke jeden a pol kilometra, a firma sa v nasledujúcich dňoch presunie, aby vyasfaltovala spojku smerom do Belinej v dĺžke 400 metrov. Medzičasom po viacnásobnej urgencii opravila BB Regionálna správa ciest aj kruháč pri Tescu. Rozbehlo sa aj projektovanie komplexnej obnovy cesty Fiľakovo – Šíd – Čamovce – Šurice. Dúfam, že sa na jej obnovu podarí župe získať európsku dotáciu,“ napísal primátor na sociálnej sieti.

Ako ďalej doplnil, mrzí ho, že cesta medzi Fiľakovom a Lučencom nemôže byť opravená, pretože župa na túto rekonštrukciu nemôže prispieť, keďže ide o štátnu cestu. „Opravovať ju môže len na základe objednávky a z financií štátu. Túto cestu č. 71 spolu s vedením mesta Lučenec zapracujeme do integrovanej rozvojovej stratégie okresu. Dúfam, že to priblíži očakávané riešenie danej situácie,“ ozrejmil Agócs.

Zdroj a foto: Attila Agócs

Pridaj komentár