LEHOTA N. R.: Auto skončilo v strome, hlásia dvoch zranených

LEHOTA NAD RIMAVICOU – Štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s jedným kusom techniky zasahovali v piatok (17. 7. 2020) pri dopravnej nehode pri obci Lehota nad Rimavicou smerom na Kokavu nad Rimavicou. Šofér tam nezvládol riadenie a skončil v strome mimo vozovky. Pri havárii sa zranili dve osoby. Informuje o tom Operačné stredisko HaZZ Banská Bystrica.

DOPLNENÉ 17. 7. 2020 o 15:15: Podľa slov riaditeľa Okresného riaditeľstva HaZZ R. Sobota Mareka Laššáka na mieste zasahovali hasiči zo stanice v Hnúšti. „Osobné auto vyletelo z cesty a nad potokom narazilo do stromu. Naši príslušníci z neho ‚vystrihovali‘ dve zakliesnené osoby. Podľa mojich informácií na miesto smeruje aj záchranársky vrtuľník,“ konkretizoval Laššák.

DOPLNENÉ 17. 7. 2020 o 18:05: Ako uviedol Andrej Hirjak z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (ZZS), obidve zranené osoby boli po nehode v bezvedomí. „Bezodkladne bol vydaný pokyn na zásah dvom pozemným ambulanciám ZZS,“ konkretizoval Hirjak.

Na miesto bol podľa hovorkyne spoločnosti Air-Transport Europe Zuzany Hopjakovej vyslaný aj záchranársky vrtuľník, neskôr však bol z akcie stiahnutý. „Žiadosť krajského operačného strediska o zásah pri tomto prípade bola odvolaná a posádka sa vrátila na základňu,“ vysvetlila.

Zdroj: Hasičský a záchranný zbor, ATE, Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby. Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár