MAS Malohont vyhlásila súťaž o najkrajšiu fotku regiónu

Miestna akčná spoločnosť (MAS) Malohont vyhlásila súťaž o najkrajšiu fotku regiónu Malohont. Ide už o ôsmy ročník a oficiálne spustenie súťaže bolo začiatkom júna. V boji o najkrajšiu fotografiu môžu zabojovať všetky vekové kategórie od úplných začiatočníkov až po profesionálnych fotografov. Svoje zábery môžete posielať do 30. 9. 2020 na mailovú adresu info@malohont.sk.

„Fotosúťaž poskytuje možnosť poukázať na to najlepšie, čo v regióne Malohont a jeho okolí máme – na miesta, pamiatky, ľudí i udalosti, ktoré zaujmú oko domáceho i toho fotografa, ktorý sa sem práve vďaka nim stále rád vracia,“ uviedli organizátori v tlačovej správe. Ako ďalej doplnili, súťažiť sa bude v štyroch kategóriách: Prírodné krásy (stromy, jaskyne, rybníky, skalnaté útvary, vodné toky a pod.), Kultúrne dedičstvo (kultúrne a historické pamiatky, pamätihodnosti, tradičná architektúra, tradičné podujatia, uchovávanie zvykov, remeslá a pod.), Ľudia a život (ľudia pri práci, deti, rôzne aktivity realizované v regióne a pod.) a Naše obce (akékoľvek zábery z obcí Padarovce, Potok, Rimavské Zalužany, Rovné, Selce, Sušany a Šoltýska – momentky, detaily, ľudia pri práci, zaujímavosti obcí a pod.).

Do každej z uvedených kategórií možno poslať maximálne 3 fotografie zhotovené na území MAS MALOHONT* s výnimkou kategórie č. 4, do ktorej možno poslať max. 3 fotografie z každej z obcí, ktorých sa táto kategória týka, pričom výber obcí nie je stály a mení sa pravidelne každý rok. Kategória sa ujala vďaka tomu, že fotografom poskytuje „voľnú ruku“, nakoľko v rámci nej môžu poslať akýkoľvek záber z uvedených obcí, či už ide o detaily, momentky, ľudí alebo iné objekty, ktoré
zaujmú ich oko.

O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodne hodnotiaca komisia. Svojich favoritov si bude môcť vybrať aj verejnosť prostredníctvom hlasovania na web stránke MAS MALOHONT. Vyhlásenie výsledkov a odovzdanie cien víťazom prebehne koncom roka 2020 v Hnúšti počas otvorenia výstavy fotografií, na ktorú budú pozvaní všetci zapojení súťažiaci aj verejnosť.

Z regiónu Malohont až do kalendárov a do ďalšej súťaže

Z vybraných fotografií bude vydaný kalendár na rok 2021. Všetky fotografie budú zároveň súčasťou databázy MAS MALOHONT. Tá má v pláne v priebehu najbližších rokov vydať hodnotnú knihu fotografií, ktorú získajú súťažiaci zo všetkých ročníkov fotosúťaže.

„Vybrané fotografie postúpia okrem toho do celoslovenskej súťaže Najkrajšia fotografia z územia MAS, ktorej vyhlasovateľom je Národná sieť rozvoja vidieka SR. Z minulého ročníka fotosúťaže uspela v celoslovenskom kole fotografia pod názvom Ranná káva na Lipovci, ktorej autorom je Martin Babarík. V kategórii Život v našej MAS sa umiestnila na 3. mieste,“ doplnili na záver.

Pre viac podrobností si kliknite na webovú stránku MAS Malohontu. 

Zdroj a foto: TS MAS Malohont

Pridaj komentár