Möbelix chce v R. Sobote vybudovať obchodný dom, sľubuje 38 pracovných miest

Ilustračné foto – pobočka Möbelix Trenčín

RIMAVSKÁ SOBOTA – Spoločnosť Möbelix chce v Rimavskej Sobote pri obchodnej zóne Galéria Komín postaviť predajné centrum s nábytkárskym sortimentom. Plánuje v ňom zamestnať 38 ľudí, z toho 16 mužov a 22 žien. Vyplýva to zo zámeru, ktorý firma predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Obchodné centrum je navrhnuté ako dvojpodlažný objekt zo železobetónového skeletu opláštený sendvičovým typom fasády. Hmotovo objekt tvorí jeden celok. Atika jednopodlažnej časti objektu je vo výške +6,0 m a dvojpodlažnej časti je vo výške +12,0 m,“ konkretizuje investor v zámere.

Celková úžitková plocha areálu obchodného centra (podlahová plocha) bude podľa jeho údajov bezmála 13 000 metrov štvorcových, z toho samotné centrum bude mať 6512 metrov štvorcových. Zvyšok budú parkoviská, komunikácie, chodníky a zeleň. Postavených má byť 153 parkovacích miest – 143 stojísk pre zákazníkov, 10 pre zamestnancov.

Začiatok výstavby investor predpokladá v druhom štvrťroku 2021 a jej ukončenie v prvom kvartáli 2022. Spustenie prevádzky by malo byť v marci toho istého roka. Predpokladané investičné náklady sú 6,2 milióna eur.

V tejto lokalite medzi obchodnou zónou Galéria Komín a čerpačkou Tanker by mal stáť Möbelix Rimavská Sobota

Parcely, na ktorých bude Möbelix stáť, sú na listoch vlastníctva podľa zámeru klasifikované ako zastavané plochy a nádvoria. „Z uvedeného vyplýva, že realizáciou navrhovanej činnosti nedôjde k záberu poľnohospodárskej ani lesnej pôdy. Pozemok je nevyužívaný, nezastavaný, s trávnatým porastom a nízkymi náletovými drevinami,“ dodáva investor.

Obchodná sieť Möbelix má na Slovensku zatiaľ dokopy deväť obchodných centier, väčšinu na západnom Slovensku. Na východnom Slovensku sú zatiaľ iba dve, v Košiciach a Prešove (ďalšia je v príprave v Poprade). Na strednom Slovensku by rimavskosobotská pobočka bola po Banskej Bystrici druhou v poradí.

Za tip na článok ďakujeme nášmu čitateľovi Petrovi.

Zdroj: EIA, Foto: Mobelix.sk, Sobotnik.sk

Pridaj komentár