OŽĎANY: Hasiči zasahovali pri vážnej nehode na R2, cesta bola uzavretá

OŽĎANY – Šesť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na dvoch kusoch techniky zasahovalo v pondelok 6.júla 2020 na rýchlostnej ceste R2 pri Ožďanoch pri R. Sobote, kde došlo k nehode nákladného auta s osobným motorovým vozidlom. O udalosti informuje Operačné stredisko (OS) Hasičského a záchranného zboru Banská Bystrica.

V čase príchodu príslušníkov HaZZ sa v osobnom motorovom vozidle nachádzala zakliesnená osoba v bezvedomí. Príslušníci HaZZ zabezpečili havarované vozidlá proti vzniku požiaru a zranenú osobu vyslobodili z havarovaného vozidla pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia,“ uvádza OS HaZZ.

Dodáva, že následne bola osoba odovzdaná posádke Záchrannej zdravotnej služby. „Na miesto udalosti bol vyslaný aj vrtuľník Záchrannej zdravotnej služby. Na mieste udalosti sa nachádza aj hliadka polície. V dôsledku udalosti je rýchlostná cesta R2 (obchvat obce  Ožďany) úplne neprejazdná v oboch jazdných smeroch,“ konkretizuje OS HaZZ s tým, že doprava je odkláňaná príslušníkmi Policajného zboru cez obec Ožďany.

Podľa Prezídia HaZZ zostalo nákladné auto prevrátené na boku. „Na mieste udalosti zasahuje aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. Štátna cesta je momentálne v tomto úseku uzavretá,“ upozorňuje Prezídium.

DOPLNENÉ 6. 7. 2020 o 17:35: Podľa hovorkyne Zdravotnej záchrannej služby Aleny Krčovej si dopravná nehoda vyžiadala jednu zranenú osobu. „Išlo o muža, ktorý mal viaceré poranenia celého tela, tzv. polytraumu. Vzhľadom na jeho vážny zdravotný stav ho transportovali leteckí záchranári do nemocnice v Banskej Bystrici,“ uviedla hovorkyňa.

Zdroj: OS HaZZ, Foto: Prezídium HaZZ

Pridaj komentár