R. SOBOTA: Počas augusta čaká na záujemcov kurz šitia či prednáška o železnom Gemeri

RIMAVSKÁ SOBOTA – Dokopy päť podujatí si prichystal na august 2020 tím coworkingového a startupového centra Kruháč v R. Sobote. Je medzi nimi prednáška o železnom Gemeri, kurz šitia, ale aj ukážka 3D tlače či inšpiratívny životný príbeh.

Prvou akciou je Kreatívne leto, teda bezplatný workshop Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry. Ako uvádzajú organizátori, určený je hlavne pre študentov stredných a vysokých škôl, mladých podnikateľov a kohokoľvek s chuťou inovovať. Uskutoční sa 11. 8. medzi 15:00 a 18:00.

Počas troch hodín sa účastníci okrem informácií z podnikateľskej praxe dozvedia, ako získať financie na svoj startup, osvoja si pozitívne myslenie, zabavia sa pri teste kreatívnych schopností a naučia sa, ako generovať nové nápady (nielen podnikateľské),“ konkretizujú organizátori.

Ďalším v rade podujatí je prednáška s praktickými ukážkami 3D tlače s názvom Santova dielňa. Účastníkov ňom bude sprevádzať Slavoj Santa Hruška, ktorý predstaví technológie 3D tlače a základy modelovania. „Ukáže vám, ako sa dá šetriť životné prostredie a minimalizovať odpad tým, že aj neopraviteľné sa dá opraviť,“ pozývajú organizačný tím na akciu, ktorá sa koná 12. 8. do 17:30
.
Ako tretie podujatie je v pláne kurz ekologického krajčírstva s hobby krajčírkou Jankou Baboš, ktorý bude 13. 8. od 14:30 a volá sa Uši si svoju sukňu. „Šiješ rada a základy práce so šijacím strojom sú ti už tiež ako-tak známe? Pridaj sa k nám a nauč sa, ako si ušiješ svoju prvú sukňu,“ uvádzajú organizátori s tým, že vstupné je osem eur.

Štvrtým v poradí bude 20. augusta od 17:00 príbeh Slovenky, ktorá našla na levanduľovom poli svoje šťastie. Volá sa Ako sme založili levanduľovú farmu.Príď si vypočuť inšpiratívny príbeh Slovenky Anky, ktorá sa pokúšala nájsť svoje šťastie v zahraničí, no nakoniec ho našla na levanduľovom poli v okolí detvianskych lazov,“ približuje organizačný tím. Vstupné je dobrovoľné.

Poslednou akciou je Železný Gemer, kde budú predstavené historické a priemyselné pamiatky nášho regiónu. ktoré stratili svoju pôvodnú náplň a často sú v zlom stave. „Predstavujú obrovskú príležitosť pre tento zabudnutý región. Príď diskutovať o tom, ako im je možné dať nový význam a tým ich zachrániť,“ dodávajú organizátori. Toto podujatie bude 26. augusta o 17:00 a vstup je zadarmo.

Zdroj: tlačová správa Kruháč, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár