R. SOBOTA: Súčasťou festivalu FRAJ budú stand-upisti a známa slovenská kapela

RIMAVSKÁ SOBOTA – Ako už býva zvykom, v Rimavskej Sobote sa opäť uskutoční multižánrový festival s názvom FRAJ. Jeho hlavným organizátorom je Tomáš Bálint. Festival ponúkne svojim návštevníkom mnoho zaujímavých podujatí, ako napríklad vystúpenie skupiny Para či podcast s názvom Lužifčák, kde vystupuje Gabo Žifčák, Jakub Lužina a vždy jeden hosť. Témou celého programu sú hranice.

“Našim cieľom je z FRAJu vybudovať etablovaný festival alternatívnej kultúry, kde návštevníci zažijú kontakt so známymi umelcami, ktorí v našom meste bežne nevystupujú, ale zároveň prídu objavovať novú, nepoznanú kultúru,” hovorí riaditeľ festivalu Tomáš Bálint, ktorý má na svedomí aj projekty Ťahaj domov, Konfereska či Kvízmajster.

Celý festival potrvá dva dni a to v piatok a sobotu 21. a 22. augusta. V prvý deň programu sa na úvod predstaví Juraj Mitro so svojou divadelnou inscenáciou Cesta kolem mého pokoje. V programe ďalej nasleduje spisovateľ Michal Hvorecký, ktorý má vlastnú čítačku a piatkový program uzavrie Zuzana Mikulcová s Andrejom Hruškom, ktorí predstavia svoj nový elektronický projekt.

V sobotu sa program festivalu Fraj začne už ráno o 9:00 koncertom skupiny Džumelec a Petry Filipiakovej spojený s výtvarným workshopom pre deti. Druhé divadlo, ktoré sa na festivale predstaví ponesie názov Vlk na mesiaci a predstaví sa o 14:00. Následne na to sa bude konať dvojhodinová verejná diskusia na tému Klimatické zmeny. Od 17:00 sa bude konať spomínaný podcast s názvom Lužifčák a po hodinovej pauze vystúpi kapela Para, ktorá sa preslávila hitmi ako Som abstinent či Otec. Celý program festivalu uzavrie o 22:00 koncert skupiny Klipers.

Bližšie podrobnosti a aj ceny vstupeniek si budete môcť pozrieť na oficiálnej stránke podujatia

Zdroj: TS organizátorov festivalu Fraj  Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár