R. SOBOTA: Počas najteplejšieho dňa roka navštívilo Kurinec 2621 ľudí

RIMAVSKÁ SOBOTA – Dokopy 2621 platiacich návštevníkov zavítalo počas utorka 28. júla 2020, ktorý bol podľa spravodajstva televízie Markíza doteraz najteplejším v roku, na kúpalisko Kurinec – Zelená voda pri R. Sobote. Boli sme medzi nimi aj my a tu sú naše dojmy.

Cestou na Kurinec sme stretli vláčik, ktorý je po krátkom výpadku opäť v prevádzke. Veľký záujem ľudí o kúpanie už z diaľky naznačovalo množstvo odstavených áut na Kurinci, viaceré aj na trávniku, hoci na parkoviskách ešte bolo miesto. My sme na kúpalisko prišli až po 17:00, keď sa znižuje vstupné a túto možnosť v nami využilo viacero ľudí – na vstup bolo potrebné čakať nejakých 7 – 8 minút.

Priamo v areáli bol veľký záujem o nový tobogan s trojicou šmýkačiek. Na najdlhšiu, červenú, bolo niekedy treba čakať aj okolo desať minút. K nej máme aj našu jedinú výhradu, sklon dráhy by mohol byť o niečo prudší, keďže viacerí ľudia (vrátane nás) na nej mali problém nabrať rýchlosť a museli si pomáhať rukami. Tento drobný problém by možno vyriešil o niečo silnejší prúd vody. Použitie togobanu je zatiaľ v cene vstupného, neplatí sa nič navyše. Celkovo je táto nová atrakcia určite spestrením ponuky Kurinca, na druhej strane však stála nezanedbateľnú sumu, ktorá sa navyše v priebehu výstavby zvyšovala.

Návštevníci aj z iných regiónov

Návštevníci však mali záujem aj o bazény s termálnou či ďalší bazén so studenou vodou. Našli sa aj takí, ktorí uprednostnili kúpanie priamo v jazere. Pekne naplnený stanmi, prívesmi i karavanmi bol aj kemping, kde sme zaregistrovali evidenčné čísla áut z okresov Nitra, Banská Bystrica, Liptovský Mikuláš, Revúca a ďalších.

Podobná pestrá zmes značiek bola aj na parkoviskách. Medzi návštevníkmi bolo okrem slovenčiny či maďarčiny počuť aj češtinu. Z domácich sme medzi návštevníkmi okrem iných známych tvárí zaregistrovali aj rimavskosobotských poslancov Annu Šimkovú či Jozefa Tótha.

Keďže ešte aj nasledujúcich pár dní má byť pekne, návštevu Kurinca určite odporúčame, veď ktovie ako dlho nám pekné dni vydržia. Voda je skutočne príjemná, len asi bude treba rátať s návalom ako bol dnes – veď vyše 2600 ľudí je už návštevnosť porovnateľná s víkendom a dnes bol bežný pracovný deň. Treba však povedať, že aj pri takejto návštevnosti kúpalisko nápor zvláda a nemožno povedať, že by v bazénoch bola hlava na hlave.

Na druhej strane, radosť majú určite na Technických službách mesta, keďže ich riaditeľ Tibor Barto neraz spomenul, že práve tržby z tohto rekreačného zariadenia im počas leta pomáhajú s hotovosťou i splácaním faktúr.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár