R. SOBOTA: Maduar opäť zavíta na amfiteáter, čaká na vás obrovská šou s kvantom hostí

RIMAVSKÁ SOBOTA – Maduar opäť po roku zavíta na amfiteáter do Rimavskej Soboty, kde odpáli jedinečnú šou, akú mesto ešte nezažilo. Pôjde v podstate o jediný koncert tejto kapely v roku 2020 pre obmedzenia týkajúce sa koronavírusu. Sobotnik.sk v tejto súvislosti oslovil jedného z hlavných aktérov koncertu a speváka skupiny Maduar, Juraja Matyinka.

„Tento koncert bude špeciálnym už tým, že vôbec bude, lebo súčasný rok veľmi nepraje kultúrnym podujatiam. Aktuálna situácia spôsobená Covidom sa priamo dotkla aj nás. Museli sme preložiť naše tohtoročné turné,rozhodli sme sa však ponechať aspoň jeden termín a pri zvažovaní, ktorí to bude, bola voľba jasná. Po fantastickom minuloročnom koncerte na amfiteátri v našej rodnej Rimavskej Sobote, sme si povedali, že prednosť majú Soboťania, ktorým chceme opäť priniesť niečo výnimočné a pevne veríme, že sa nám to podarí. Aj preto sme pripravili viacero vecí, ktoré vylepšia predchádzajúci koncertný program. Bude postavená asi najväčšia scéna, aká kedy v Rimavskej stála, s tromi veľkoplošnými LED stenami. Na pódiu sa predstaví 40 účinkujúcich vrátane talentov z nášho regiónu. Tí budú súčasťou doteraz nášho najrozsiahlejšieho, až 2 hodinového showp rogramu, pozostávajúceho z 25 skladieb. To všetko v sprievode skvelej živej kapely, čo je ďalšou veľkou zmenou oproti minulému roku,“ uviedol Matyinkó a dodal, že novinkou bude aj to, že celý koncert bude streamovaný cez Predpredaj.sk.

„Ktokoľvek z našich fanúšikov v Čechách a na Slovenska si to bude môcť pozrieť doma na mobile, tablete, počítači či telke. A samozrejme aj v Maďarsku, Poľsku či USA a Kanade, kde sme tiež koncertovali a máme tam svojich priaznivcov,“ priblížil. Ako ďalej doplnil, klasická vstupenka na koncert je 10 eur, online vstupenka vás bude stáť 5 eur, s tou je možné dokúpiť aj tričko Do It alebo 2-CD Hafanana The Best Of, či len podporiť kapelu v týchto náročných časoch ďalšími 5 eurami.

Akí hostia na vás čakajú?

Na koncerte sa predstavia aj viacerí zaujímaví hostia. Ivanna Bagová, prvá víťazka Hlasu Česko Slovenska, ktorú mali možnosť vidieť diváci už minulý rok. Katy Dvořáková, dlhoročná dvorná štúdiová speváčka skupiny Maduar a aj dvaja ex-členovia kapely,Anna-Katarína Schatzl, ktorá pricestuje zo Švédska a sobotský rodák Laco Dulovič. „Vďaka tomu sa na chvíľu opäť stretneme aj v zostave zroku 1995, keď sme vydávali náš druhý album Space,“ konkretizoval Juraj.

„Laco sa dokonca objaví aj za bicími, čo bude pre neho výzva, keďže za nimi nesedel viac ako 25 rokov. Z domácich hostí nás čaká pôsobivý operný duet nášho sobotského tenora Štefana Hájeka s Ivannkou Bagovou, nadupaná zumba lekcia s Ivanom Ligártom, scénický tanec v podaní Viki Mogéczovejajej lektorky a opäť si s nami zahrajú aj Gitárossok pod vedením Mariky Pákó. Pre mňa osobne je úžasné, že súčasťou koncertu budú aj obaja moji synovia. Mladší Riki bude zapojený do programu spolu so svojim spolužiakom zo ZUŠ Vratkom Mančuškom a starší Niki sa v zákulisí zhostí úlohy produkčného spolu s Tomim Šimonom,“ dodal.

Kapacita 2 500 ľudí, záujem o koncert je

Ako ďalej spevák a zakladateľ kapely priblížil, celková kapacita na amfiteátri môže byť podľa aktuálnych opatrení až 2 500 ľudí. Do predaja ale zatiaľ preventívne zaradili len 1 000 vstupeniek, ak však súčasné nastavenia zostanú v platnosti aj v septembri,určite uvoľnia do predaja aj ostatné lístky.

„Na amfiteátri je kapacita 5000 ľudí, takže keď dodržíme sedenie v každom druhom rade, bude môcť prísť 2 500 divákov. Hoci má viacero podujatí na Slovensku problém s návštevnosťou, my zatiaľ evidujeme značný záujem,zrejme spôsobený skvelými ohlasmi na náš minuloročný koncert, či jednoducho preto, že po dlhom výpadku koncertných podujatí majú jednoducho ľudia chuť si niekam povyraziť a zabaviť sa. Preto veríme, že nás naši rodáci podporia a bude vypredané. Navyše sa do Rimavskej Soboty chystajú aj naši fanúšikovia z iných kútov Slovenska, keďže nám koncerty v ostatných mestách vypadli,“ ozrejmil.

Kapela sa vďaka live streamu zároveň pripravila aj na to, ak by sa opatrenia sprísnili a kapacita znižovala. Matyinkó by rád upokojil všetkých fanúšikov, ktorí sa možno obávajú, že im v takom prípade prepadne vstupenka. „Ak by sa kapacita návštevnosti znížila, majitelia zakúpených vstupeniek dostanú prístup na online stream. Koncert si stále budú môcť pozrieť a k tomu si ako bonus budú môcť bezplatne stiahnuť aj záverečný zostrih z koncertu. Preto nikto nemusí mať žiadne obavy,“ povedal.

Veľká koncertná párty na koniec leta

Podľa jeho slov pôjde o rozlúčkovú koncertnú párty s letom vo veľkom štýle. „Chceme ľuďom v tomto ťažkom a náročnom období priniesť čo najviac radosti a zábavy, aby mohli aspoň na chvíľu zabudnúť na každodenné starosti. A chceme to spraviť naplno, bez kompromisov aj napriek tomu, že realizovať podujatie v tomto čase je nesmierne náročné. Človek musí byť v dobrom slova zmysle trochu šialený, aby sa pustil do tak veľkej produkcie v dobe, keď nikto nevie čo bude, ale my sme vždy mali radi výzvy, inak by sme sa z Rimavskej nikdy nikam nedostali. Chceme proste našim fanúšikom priniesť to najlepšie, čo vieme, lebo si to zaslúžia. A myslím si, že ľudia oceňujú, že to robíme na 100 % a prídu nás podporiť v čo najväčšej miere. Nielen osobne na amfiteátri, ale aj online, vďaka čomu spoločne vytvoríme jedno medzinárodne sledované podujatie s úžasnou atmosférou. Ak sa to podarí, naše poslanie ako kapely bude naplnené,“ prihovoril sa ľuďom zakladateľ skupiny Maduar.

O tom, že bratia Matyinkovci to s koncertom myslia vážne, svedčí aj ich fyzická príprava. Obidvaja totiž aktívne pracujú na zlepšení svojej fyzickej kondície. „Ono sa to nezdá, no dve hodiny behať na pódiu a popri tom spievať dá dosť zabrať. Aj preto sa musíme udržiavať vo forme, k čomu patrí cvičenie a samozrejme aj beh,“ prezradil Juraj, ktorý trénuje v Rimavskej Sobote, zatiaľ čo jeho brat Ladislav využíva na prípravu floridské pláže v Miami Beach.

Ako na záver spevák skupiny Maduar poznamenal, je možné, že to bude aj jeden z ich posledných veľkých koncertov vôbec. Výpravným podujatiam zrejme v najbližšej dobe odzvonilo. Nikto však nevie, či ešte ľudia budú môcť zažiť megakoncert v podobe, na akú sme boli v minulosti zvyknutí. „Aj preto budeme radi, ak si ten náš Soboťania nenechajú ujsť. Ak zoberú rodiny, partie, či známych a prídu to snami poriadne roztočiť,“ uzavrel a priblížil, že v prípade nepriaznivého počasia sa koncert z pôvodného termínu (5. 9.) presunie o jeden deň neskôr, na nedeľu 6.9. o 19:00.

Zdroj a foto: Skupina Maduar

Pridaj komentár