Magická filmová hudba k sebapoznaniu príde aj do Rimavskej Soboty

RIMAVSKÁ SOBOTA – Hudobné podujatie Magická filmová hudba k sebapoznaniu, ktoré sa malo uskutočniť 3. apríla 2020 v Rimavskej Sobote, zrušila napokon pandémia nového koronavírusu. Organizátori však ľuďom v Rimavskej Sobote chceli priniesť zábavu a kultúru a podujatie obnovili. To sa uskutoční 2. októbra 2020 v Mestskom kultúrnom stredisku (MsKS).

„Cinemagic Vás pozýva na jedinečné hudobné podujatie – filmovú hudbu v klasickom prevedení, sprevádzanú spevom Mirky Partlovej a Janka Slezáka. Koncert sa organizuje pri príležitosti 30. výročia existencie Sahadža jogy na Slovensku (a 50. výročia celosvetovo), ktorá priniesla miliónom ľudí návod – ako čeliť stresu a udržať vnútornú rovnováhu. Koncert tak bude zameraný na umelecký zážitok a sebapoznanie, stretne sa tu umenie hudby s umením ticha,“ uviedli organizátori v tlačovej správe. 

Mirka Partlová je divadelná, muzikálová, filmová herečka a speváčka. Študovala na konzervatóriu v Bratislave na hudobno – dramatickom odbore. Ako herečka začínala v divadlách Nová scéna, neskôr v Slovenskom národnom divadle. Účinkovala vo viacerých inscenáciách, no najmä muzikáloch (HamletNa skle maľovanéWest Side StoryFontána pre Zuzanu). V súčasnosti (2015) je známa ako Angie zo seriálu Panelák.

Ján Slezák je spevákom a muzikálovým hercom, ktorý vyštudoval Divadelnú fakultu JAMU v Brne. Začinal tancovať v tanečnej skupine Scream Senica, neskôr hral v súbore Zádrapky. Stvárnil hlavné postavy v muzikáloch Pomáda, Kleopatra, Rebelové, Edit Piaf, Hriešny tanec, Full monty. Od septembra 2005 hra na Novej scéne Jánošíka v muzikáli Na skle maľované. Je členom hudobnej skupiny Something from us (SFU).

Zdroj a foto: Cinemagic

Pridaj komentár