R. Sobota: V júli môžete v Kruháči zažiť Gemer či naučiť sa zachrániť život

Dve podujatia čakajú v júli na návštevníkov coworkingového centra Kruháč na Malohontskej ulici v Rimavskej Sobote. Ako informujú organizátori v tlačovej správe, na obe je bezplatný vstup.

Prvé má názov Zaži Gemer a predstavia sa v ňom „chalani“ z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Gemer, ktorých ste mali možnosť nedávno počuť aj v Kruháč podcaste. „Jaroslav Hric, Jozef Kopor a Viktor Viťo Brádňanský, ktorých vášňou je objavovanie ‘neobjaveného Gemera‘, nám prídu predstaviť skryté krásy nášho regiónu. Vďaka nim zistíte, že aj Gemer môže byť vyhľadávanou dovolenkovou destináciou,“ pozývajú organizátori a sľubujú, že to bude zážitok. Uskutoční sa už vo štvrtok 9. júla 2020 o 17:00.

Druhé podujatie s názvom Zachráň život sa koná o týždeň neskôr, 16. júla takisto od 17:00. „Denne čelíme mnohým nástrahám, tak doma, ako aj v prírode. Riešenie nevyspytateľných situácií, ktoré nám život s našimi ratolesťami prináša, si vyžaduje istú znalosť z poskytovania prvej pomoci. Rýchla pomoc pri uštipnutí, porezaní sa, úraze hlavy, spálení slnkom, topení sa, či otrave jedovatou rastlinou môže našim deťom zachrániť život,“ podotýkajú organizátori z Kruháča.

Pozvanie diskutovať a odpovedať na otázky prijali Hana Poljaková, pediatrička a detská kardiologička a Danka Hladovcová, koordinátorka aktivít Slovenského Červeného Kríža v Rimavskej Sobote. Súčasťou diskusie bude praktická ukážka prvej pomoci a rady na posilnenie detskej imunity. Podujatie bude moderovať Janka Janove.

Zdroj: Kruháč, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár