TIPY NA VÝLET: Kam s deťmi v širšom okolí Revúcej

OKRES REVÚCA – Prázdniny sú už v plnom prúde a vám sa už možno pomaly míňajú nápady, kam by ste s vašimi ratolesťami zašli na výlet. Majú predsa prázdniny a tie si zaslúžia stráviť plnohodnotne keďže v septembri budú zase raz zavalené množstvom školských povinností. My sme sa rozhodli pripraviť si pre vás tipy na výlet v okolí Revúcej.

Slavošovský tunel

Tento tunel bol pôvodne stavaný ako železničný, žiaľ, využívaný nikdy nebol. Aj napriek tomu však má čo ponúknuť. Ľudia z okolia aj ďaleka sa tu radi prídu schladiť počas horúcich letných dní. Z druhej strany tunela čaká na vaše ratolesti ihrisko, kde sa môžu pohrať, zatiaľ čo vy môžete pri vybudovanej pahrebe chystať obed. V tuneli je však pochopiteľne veľká tma, preto sa nezabudnite vybaviť dobrými baterkami.

Zdroj: Čierne diery

Muránsky hrad

Národný park Muránska planina (NP MP), ktorý sa nachádza v našom regióne, rozhodne má čo ponúknuť. Jedna z najznámejších túr v NP MP je tá na Muránsky hrad. A niet divu, keďže zrúcaniny tu skutočne dýchajú históriou a výhľady, ktoré si z hradu vychutnáte skutočne stoja za to. Ak však chcete NP MP spoznať viac, určite sa oplatí navštíviť jeho informačné centrum, ktoré sídli priamo v dedinke Muráň.

Splav rieky Muránka

Pre tých adrenalínu chtivých tu máme aj splav rieky. Ide o splav časti toku Muránky, konkrétne v úseku Teplá voda – Jelšava, cestný most. Splavovať túto rieku máte možnosť v krásnom jelšavskom údolí, kde si každý milovník prírody príde na svoje. Splav je nenáročný, takže je ideálny aj pre vaše deti. Tohtoročná sezóna trvá od 15. apríla až do 31. októbra. Čo sa týka príslušenstva, všetko zabezpečia Mestské služby Jelšava. Charakteristikou trate sú mierne zákruty. 

Kúpaliská – hotel Hunter, hotel Hrádok a Predná Hora

Ak nie ste práve turistický typ a viac vás láka šantenie pri vode aj pre vás máme riešenie. Hotel Hunter, ktorý sa nachádza medzi dedinami Revúčka a Muránska Zdychava, ponúka vonkajší bazén a taktiež aj atrakcie pre deti. V blízkosti bazéna nájdete napríklad trampolínu či detské ihrisko. Pre tých, ktorý obľubujú kúpanie v interiéri je ideálnou voľbou hotel Hrádok, ktorý sa môže pýšiť priestranným hotelovým bazénom.
Zdroj: TIC Revúca
Rekreačný areál Predná Hora, ktorý sa nachádza v blízkosti dedinky Muránska Huta je ideálny, pre tých ktorým iba kúpanie sa nestačí. Penzión Predná Hora je totižto vybavený bohatým wellnessom s množstvom sáun, ale aj vírivkou či pivným kúpeľom. Ak však chcete zrelaxovať svoje telo ešte viac, Predná Hora vám ponúka aj množstvo masáží a procedúr.
Predná hora

Prvé Slovenské gymnázium v Revúcej

Nezabúdajme, že Revúca sa môže pýšiť skutočne historickým skvostom. Hovoríme o Prvom Slovenskom gymnáziu, ktoré bolo vybudované práve v tomto meste. Ak vás zaujíma história a chcete o tomto gymnáziu vedieť viac, odporúčame vám výlet do budovy tohto gymnázia, ktorá v dnešné dobe slúži ako múzeum tohto historického unikátu.
V múzeu môžete objaviť zachované predmety z čias 19. storočia a unikátom je trieda s pôvodnými lavicami a ostatnými prvkami tohto gymnázia. Zaujímavosťou je aj to, že v posledných dvoch rokoch sa tu točil aj film z produkcie Rohlasu a televízie Slovenska (RTVS) s názvom Revúcki discipuli. Hercami v tomto filme boli študenti na Evanjelickom gymnáziu v Tisovci.

Pridaj komentár