Sobotský futbalový talent Gembický si zahrá medzi slovenskou elitou

RIMAVSKÁ SOBOTA/TRNAVA – FC Spartak Trnava angažoval novú posilu do svojich radou. Je ňou stále len 19-ročný mládežník a rodák z Hodejovca Sebastián Gembický. K červeno-čiernym prestúpil z mládežníckych družstiev DAC Dunajská Streda.

S futbalom som začínal v Jesenskom, čo je dedinka pri Rimavskej Sobote, ja pochádzam z ešte menšej obce Hodejovec. Do kategórie U15 rokov som bol v Rimavskej Sobote a posledné štyri roky som hrával v mládežníckych kategóriách v Dunajskej Strede,“ predstavil sa nádejný futbalista. Gembický skúsenosť s najvyššou slovenskou ligou zatiaľ nemá. Počas pôsobenia v DAC dostal príležitosť si zahrať za A-mužstvo, aj to len v prípravnom zápase. „Spartak je vynikajúci klub, ktorý stále patrí medzi najlepších na Slovensku. Som presvedčený, že som si vybral pre mňa to najlepšie. Prišiel som sem s cieľom vybojovať si miesto v kádri a čo najskôr si pripísať prvý ligový štart.“ doplnil 19-ročný hráč.

Gembický odohral vo svojom futbalovom živote niekoľko nádherných a nezabudnuteľných zápasov, medzi ktoré určite patrí aj duel medzi osemnástkou Slovenska a Anglicka. Ich zápolenie sa skončilo 2:2 a Gembický najskôr prvý gól strelil krásnym sólom cez celé ihrisko a na ten druhý nakoniec aj prihral. Minulú sezónu sa stal aj najlepším strelcom dorasteneckej ligy a ako univerzál zahrá na oboch ofenzívnych krídlach.

„V klube sme veľmi radi, že sa nám podarilo získať tohto talentovaného a pracovitého mladého reprezentanta. Sebastián má veľkú šancu ukázať svoje kvality a za seba verím, že s jeho mentálnym nastavením a cieľavedomosťou sa môže v blízkej budúcnosti z talentu stať platný ligový hráč. Prajem mu v Trnave úspešný vstup do jeho ligovej kariéry a neskôr veľa dôležitých gólov,“ uviedol na margo nádejného futbalistu športový riaditeľ Andrej Kostolanský.

Zdroj a foto: FC Spartak Trnava

Pridaj komentár