Balvalfest 2020 prilákal na amfiteáter tisícky ľudí

RIMAVSKÁ SOBOTA – Niekoľko tisíc ľudí sa zúčastnilo medzinárodného gypsy festivalu Balvalfest 2020, ktorý sa konal na amfiteátri v Rimavskej Sobote. O program sa starali fantastickí hostia, ako napríklad Ján Bendig, Nótar Mary, Sandu Ciorba či Gypsy Čáve. Podľa organizátora Vladimíra Sendreia ide o vydarený ročník.

„Tento jubilejný 20. ročník Balvalfestu sa mimoriadne vydaril hlavne preto, že sme dodržali hygienické opatrenia. Ani v jeden deň sme nepresiahli maximálny počet ľudí na amfiteátri. Významný ročník to bol aj preto, že sa nám podarilo pritiahnuť rôzne zaujímavé kapely. Čo je dôležité, ľudia odtiaľto odchádzali spokojní, bolo to veľa Nerómov, takže mohli si vybrať rôzny žáner hudby,“ povedal pre Sobotnik.sk Sendrei, ktorý so svojou kapelou vystupoval v sobotu a s manželkou Jankou dopĺňali hudobné trio.

Čo sa týka prvého dňa festivalu, soboty 29. 8. 2020, vystupovali rôzni zaujímaví hostia. Napríklad Anička Oláhová so skupinou, Sendreiovci, Tomáš Botló či Diny Košice. „Koniec prvého dňa bol vrcholový. Prišiel Sandu Ciorba z Rumunska. Bol vynikajúci a mal fantastickú kapelu. Bolo vidieť, že ľudia sa zabávali. O zábavu sa postarali aj Váradi Roma Café,“ priblížil hlavný usporiadateľ.

V nedeľu vystúpili na pódiu rovnako zaujímaví hostia. Ako prvá účinkovala speváčka Gitana, hneď za ňou išli známi Gypsy Čáve. Namiesto Igora Kmeťa, ktorý dostal vírus, vystúpili opäť Sendreiovci a vrcholom celého večera boli Nótar Mary, Ján Bendig a P.A.T / FRANTO.

Pred začiatkom festivalu nastali menšie usporiadateľské komplikácie, ktorým sa Sendrei nevyhol. „Musel som sa prihlásiť na políciu, že dodržím všetky pravidlá. Niekedy to bolo tak, že v Kokave som poslal oznámenie, že organizujem Balvalfest. Teraz som sa musel o tom rozprávať s náčelníkom zboru,“ dodal organizátor na záver.

Podujatie bolo spolufinancované zo zdrojov Kult Minor.

Foto a video: Sobotnik.sk

Pridaj komentár