DULOVO: Spoločnosť Tauris rozdala chudobným takmer tonu potravín

DULOVO – Približne jednu tonu potravinových balíkov rozdelia v obci Dulovo v Rimavskosobotskom okrese spoločnosť Tauris Group v spolupráci s občianskym združením (OZ) Občianska alternatívna iniciatíva v SR (OAISR). V tlačovej správe o tom informoval holding Eco-Investmest, do ktorého Tauris patrí.

„Odovzdávanie prebehlo na obecnom úrade, ale rodinám, ktoré si nemohli aj zo zdravotných dôvodov potravinovú pomoc prevziať osobne, bola odovzdaná priamo v ich príbytkoch. V tejto pomoci sa bude pokračovať. OAISR už teraz vyberá ďalšie obce v Banskobystrickom kraji,“ priblížil Richard Duda, generálny riaditeľ Tauris Group.

Ako pokračoval, v regióne je viacero osád, ktorých obyvatelia žijú v absolútnej chudobe. „Mnohé rodiny nemajú prístup k čistej vode ani k základným potravinám. Mnohí nemajú žiadne peniaze. Hlad je bežnou súčasťou života detí v osadách,“ podotkol Duda.

Pomoc 16 osadám

Spoločnosť doteraz podľa jeho slov pomohla potravinovými balíčkami 16 osadám a plánuje v tom spolu s OAISR pokračovať. „OAISR funguje od roku 2005, za ten čas sa snažíme vyhľadávať všetky možnosti k tomu, aby sme zlepšili život Rómov na Slovensku a hlavne v Rimavskej Sobote a okolí. To, že sme na Gemeri našli partnera v spoločnosti Tauris, nám veľmi pomohlo. Chudoba je to, čo Rómov najviac trápi, “ povedal Vojtech Kökény, predseda OAISR.

Podľa slov prezidenta a predsedu predstavenstva spoločnosti Eco-Investment Milana Fiľa je pomáhať morálnou povinnosťou úspešných ľudí, a zároveň je morálnou povinnosťou úspešných spoločností pomáhať komunite, v ktorej pôsobia. „Sociálna pomoc je súčasť našej firemnej kultúry už viac ako dvadsať rokov. Samozrejme, prioritne pomáhame v regiónoch, kde pôsobia naše fabriky,“ zdôraznil Fiľo.

Eco-Investment, a.s. je česko-slovenský priemyselno-investičný holding, ktorý pokrýva dlhodobé investície v rámci celej Európy. Hlavnými oblasťami investícií sú výroba celulózy a papiera, energetika, potravinárstvo a reality. Na Gemeri mu okrem spoločnosti Tauris Group patria a papierne v Slavošovciach v Rožňavskom okrese.

Zdroj a foto: tlačová správa Eco-Investment

Pridaj komentár