JELŠAVA: Muž na streche mal pri sebe britvu, jednali s ním 3 policajní vyjednávači

JELŠAVA – Polícia, vyjednávači, hasiči aj zdravotní záchranári zasahovali v stredu 26. augusta 2020 v meste Jelšava, kde chcel skokom zo strechy rodinného domu spáchať samovraždu 49-ročný miestny muž. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, podľa ktorej mal dotyčný pri sebe aj britvu a kábel.

„Na číslo 158 bolo ráno o 7:45 prijaté oznámenie od družky muža, že je na hrebeni strechy rodinného domu a chce spáchať samovraždu. Uviedla, že má pri sebe britvu aj kábel a chce skočiť zo strechy,“ Faltániová.

Po nahlásení udalosti prišla na miesto policajná hliadka, ktorá zistila, že muž sa na streche drží konštrukcie na prívod elektrickej energie. V pravej ruke mal britvu a okolo krku mal oviazaný drôt. „Bol rozrušený, trpel halucináciami a nechcel zo strechy zliezť. Pod hrozbou, že si ublíži, nechcel k sebe nikoho pustiť,“ načrtla hovorkyňa s tým, že muž okrem seba nikoho iného neohrozoval.

Polícia miesto udalosti a neskôr aj celú ulicu uzavrela a na miesto prišli postupne traja policajní vyjednávači, ktorí s mužom komunikovali viac ako štyri hodiny. „V čase okolo 14:05 muž dobrovoľne zišiel zo strechy. Zdravotníci mu poskytli prvotné ošetrenie a následne bol prevezený na políciu v Jelšave, kde chcel podať trestné oznámenie,“ uviedla Faltániová.

Ako dodala, po vykonaní procesných úkonov bol dotyčný prevezený na psychiatriu do Rožňavy. „Pri prevoze asistovala aj polícia. Podľa miestnych obyvateľov s mužom doteraz nikdy neboli problémy a šlo z jeho strany zrejme o skratové konanie,“ zakončila Faltániová.

Zdroj: M. Faltániová, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru B. Bystrica, Foto: facebooková stránka InfoNoviny

Pridaj komentár