KOMENTÁR M. HANKA: Fadairo si nezaslúži hrať tretiu ligu

Únik Davida Fadaira

Nigérijský hráč David Fadairo pôsobiaci v drese Rimavskej Soboty má za sebou excelentný zápas proti Liptovskému Hrádku. V ňom zaznamenal jednu asistenciu a dva góly, ktoré sa môžu považovať za jedny z najkrajších za posledné roky v klube.

Fadairo počas korona pauzy pôsobil v drese prvoligového FK Senica. Tam odohral pár prípravných zápasov a absolvoval niekoľko tréningov. Do Rimavskej Soboty sa vrátil aj kvôli svojej frajerke a pre mužstvo urobil dobre. Stále má len 19 rokov, no dovolím si povedať, že pokojne môže byť platným hráčom niektorého tímu z vyššej ligy. V minulosti si David zahral aj v Podbrezovej, ešte kým hrala najvyššiu súťaž.

Gól Davida Fadaira

Vrátim sa späť k predošlému zápasu. Výkon, ktorý podal Fadairo v zápase proti Liptovskému Hrádku sa dal považovať azda za jeho najlepší v drese Rimavskej Soboty. Svojou rýchlosťou, pohybom či dotykom loptou si vyslúžil pomyselný titul najlepšieho hráča zápasu. Dokázal vsietiť aj do súperovej brány dva brilantné góly, na ktoré sa bude ešte dlho spomínať. Musím povedať, že David priniesol do Rimavskej Soboty veľký entuziazmus a je to citeľné aj na výsledkoch. Veď sa pozrime na výsledky prvých troch zápasov v terajšej a v minulej sezóne: ročník 2019/2020 – po troch zápasoch 0 bodov, posledné miesto, skóre 2:7 (oba góly z pokutových kopov). Sezóna 2020/2021 – po troch zápasoch 9 bodov, prvé miesto v tabuľke so skóre 9:1.

Dovolím si povedať, že David si nezaslúži hrať tretiu ligu a určite má na to, aby sa presadil aj vo vyšších súťažiach. Stále však má len 19 rokov a celú futbalovú kariéru pred sebou. Uvidíme, či o ňom budeme počuť aj v budúcnosti, alebo upadne ako dnes väčšina talentov vo svetovom futbale. Nechcem, aby to vyzeralo tak, že ho tu nechcem, no len si tu nezaslúži byť. Pre mužstvo je veľkým prínosom.

Pridaj komentár