TIP NA SOBOTU: Zažite nočnú atmosféru hradu Modrý Kameň

Modrý KameňMODRÝ KAMEŇ – Zažiť nevšednú nočnú atmosféru na hrade Modrý Kameň pri Veľkom Krtíši majú príležitosť návštevníci sobotných nočných prehliadok tejto pamiatky. Konajú sa až do konca augusta a v dvoch prípadoch ich spestrí aj nočné premietanie na hradnom nádvorí.

„Slovenské národné múzeum (SNM) – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek na hrade Modrý Kameň vás pozýva na večerné a nočné prehliadky múzea obohatené o legendy. Zažite netradičnú atmosféru nášho kaštieľa. S lektorom v dobovom kostýme navštívte aj priestory, ktoré nie sú súčasťou bežnej prehliadky,“ avizujú pracovníci múzea.

Večerné prehliadky hradu sa konajú 1., 15., 22. a 29. augusta 2020, so začiatkom o 19:00, 20:00 a 21:00 hodine. Organizátori zároveň pozývajú návštevníkov na premietanie na hradnom nádvorí pod hviezdnou oblohou, ktoré bude 8. a 22. augusta o 21:00 hodine.

„Podujatie sa bude konať v zmysle protiepidemiologických opatrení vydaných Úradom verejného zdravotníctva SR a nariadenia generálneho riaditeľa SNM. Prosíme Vás o trpezlivosť a pochopenie pri dodržiavaní opatrení a maximálneho počtu návštevníkov, ktorý je obmedzený. Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu programu,“ dodávajú pracovníci múzea.

Viac informácií je možné získať na internetovej stránke hradmodrykamen.sk, prípadne telefonicky na čísle 047 / 24 54 100.

Zdroj: tlačová správa SNM – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár