V Osrblií začala letná sezóna biatlonu aj s účasťou Revúčanov

OSRBLIE/REVÚCA – Počas uplynulého víkendu začala letná sezóna biatlonu. Aj keď s oneskorením oproti minulým rokom, všetky kolá Viessmann pohára by mali byť realizované počas nasledujúcich týždňov. Vyvrcholenie letnej biatlonovej sezóny je naplánované u nás v Revúcej Majstrovstvami SR 3. a 4. októbra 2020.

Čoraz väčší záujem o biatlon potvrdila účasť na prvom kole pretekov v Osrblí, keď v žiackych kategóriách štartovalo takmer 150 a v dorasteneckých a seniorských kategóriách viac ako 100 pretekárov.

Väčšina našich pretekárov v tejto sezóne postúpila do vyšších vekových kategórií, čo sa odrazilo aj na výsledkoch. Najlepšie si počas víkendu viedla naša už po novom malorážkarka – dorastenka Tamara Molentová, ktorá v rýchlostných pretekoch v sobotu s viac ako štvrťminútovým náskokom zvíťazila a v nedeľu v pretekoch s hromadným štartom aj napriek pokazeným streleckým položkám „vybehala“ prvú výkonnostnú triedu a 4. miesto. Tamarka bola zaradená do Centra talentovanej mládeže, ktoré je určené na prípravu budúcich reprezentantov SR.

S medailou odchádzal z nedeľných pretekov aj Markus Sklenárik, ktorý v pretekoch s hromadným štartom získal bronz a napravil si chuť po sobotňajších pretekoch, v ktorých mu bronz unikol o 4 desatiny sekundy.  Na oceňovaných miestach sa vďaka svojim výkonom ocitli aj Michal Biž – 5. miesto v pretekoch s hromadným štartom a Veronika Šteczová – 6. miesto v pretekoch s hromadným štartom.

Za zmienku určite stojí aj umiestnenie ďalších Revúčanov, ktorí už ako študenti stredných a vysokých škôl pretekajú za iné kluby biatlonu: Ema Kapustová zvíťazila v oboch pretekoch I. kola a Lukáš Ottinger a Tomáš Sklenárik, ktorí si v sobotu a nedeľu vymenili prvú a druhú priečku.

Slovenský zväz biatlonu pripravil pre svojich pretekárov aj sériu workshopov s Anastasiou Kuzminovou. Už v sobotu po pretekoch boli naši pretekári súčasťou zaujímavého rozprávania tejto hviezdy svetového biatlonu o dôležitosti mentálnej prípravy. Najbližšie čaká našich pretekárov II. kolo Viessmann pohára vo Vyhniach, 4.-5. septembra.

Zdroj a foto: Klub biatlonu Magnezit Revúca

Pridaj komentár