V okrese Revúca sa vyskytol jeden nový prípad Covid-19

REVÚCA – Jeden nový prípad ochorenia Covid-19, ktoré je spôsobené novým koronavírusom, zaznamenali epidemiológovia vo štvrtok 6. augusta 2020 v okrese Revúca. Informuje o ňom Národné centrum zdravotníckych informácií na stránke https://covid-19.nczisk.sk/sk.

Celkovo včera pribudlo na celom Slovensku 43 prípadov tohto ochorenia. Najviac pozitívnych testov bolo v Bratislavskom (12) a Prievidzkom okrese (8). Stovky zamestnancov zo štyroch firiem sú aktuálne v domácej karanténe v rámci Trenčianskeho kraja, keďže v ich podnikoch bol potvrdený výskyt tohto ochorenia. Pribudla, bohužiaľ, aj jedna obeť – ide o 78-ročnú pacientku, ktorá zomrela vo Fakultnej nemocnici Prešov. Dovedna tak je na Slovensku zaznenaných 31 úmrtí na Covid-19.

Ako na Facebooku konkretizovalo ministerstvo zdravotníctva, doteraz sa z ochorenia vyliečilo spolu 1846 ľudí. V nemocniciach je podľa rezortu hospitalizovaných 41 ľudí, z toho potvrdené ochorenie má 19 pacientov. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú 2 pacienti, na umelej pľúcnej ventilácii piati.

Pridaj komentár