Soboťania s treťou výhrou v rade, nezastaviteľný Fadairo s dvomi gólmi

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota zvíťazili v treťom kole III. ligy Stred na domácej pôde proti ŠKM Liptovský Hrádok 3:0. Soboťania dokázali zvíťaziť aj v treťom zápase v rade a so skóre 9:1 sa udržali na prvom mieste v tabuľke.

V úvode zápasu mali hostia šancu z priameho kopu, no autor bránu prestrelil. V piatej minúte sa do brejku dostali domáci a po prihrávke Fadaira otvoril krásnou strelou skóre Csaba Juhász. V 15. minúte došlo k vynútenému striedaniu domácich hráčov, keď z ihriska musel zísť zranený kapitán Peter Petrán. 26. minúta priniesla druhý gól domácich hráčov. Po brilantnom samostatnom úniku vsietil loptu do brány David Fadairo. Po zvyšok prvého polčasu mali navrch Soboťania. Krásnymi a presnými prihrávkami si postupne vytvárali tlak, čo vyústilo v agresivite hosťujúcich hráčov.

Začiatok druhého polčasu patril vyrovnanej hre a oba tímy sa nebáli útočiť. Celky hrali agresívny futbal plný faulov. V 56. minúte sa opäť Fadairo prekľučkoval cez obranu hostí a bránu Tuturu prestrelil. V 75. minúte si pripísal prvý zákrok aj domáci brankár Gregor a to hneď famóznym spôsobom, keď vyboxoval strelu z pravého horného rohu svojej brány. V 84. minúte sa neuveriteľným spôsobom dostal Nigérijčan Fadairo do samostatného úniku, kedy si obhodil obrancu, obišiel brankára a do prázdnej brány navýšil na 3:0.

David Fadairo, dvojgólový strelec MŠK Rimavská Sobota: „Po zápase sa cítim veľmi dobre. Veľmi som túžil dnes streliť gól a našťastie sa to dvojnásobne podarilo. Pri poslednom góle som musel bojovať s mojou mentalitou.“

Tomáš Boháčik, tréner MŠK Rimavská Sobota: „Bol to veľmi náročný zápas, no mali sme výborný vstup do prvého polčasu. Druhý polčas bol už viac rozháraný aj tým, že sa nám v úvode zranil kapitán a museli sme meniť celú koncepciu. Musím pochváliť celú defenzívu. Dali sme tri góly a zatiaľ spokojnosť v kabíne.“

MŠK Rimavská Sobota – ŠKM Liptovský Hrádok 3:0 (2:0)

Góly: 5. Juhász, 26. a 84. Fadairo

R. Sobota: Gregor – Mičuda, Suja, Fajčík, Kalmár, Fadairo, Juhász, Petrán, Vasilko, Vargic, Ľupták

L. Hrádok: Tutura – Kardoš, Koleň, Ferenc, Hutník, Šimonovič, Oh, Janigloš, Vávro, Hatala, Žákovič

Pridaj komentár