V okresoch R. Sobota a Lučenec pribudli nové prípady ochorenia COVID-19

RIMAVSKÁ SOBOTA/LUČENEC – Po jednom prípade ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírusom pribudlo v okresoch Rimavská Sobota a Lučenec za sobotu (8. 8.). Celkovo je tak v Rimavskosobotskom okrese potvrdených 32 pacientov s COVID-19, v Lučeneckom ich je rovných 10. V okrese R. Sobota sa nakazila žena, v okrese Lučenec muž.  Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácii na webovej stránke covid-19.nczi.sk.

Na Slovensku za včerajší deň narástol počet nakazených o 30. Celkovo tak v krajine evidujú 2696 pozitívne testovaných pacientov na COVID-19. Laboratóriá včera vykonali 1068 testov a navýšili tak celkový počet otestovaných pacientov na 278 962 testov. Pribudli aj traja vyliečení pacienti a rovnako aj traja noví hospitalizovaní pacienti s COVID-19 alebo s podozrením na koronavírus.

Medzi nakazenými je 21 mužov a 9 žien. Najviac prípadov pribudlo v okrese Dunajská Streda (5). Po štyri prípady pribudli v okresoch Galanta a Trnava. Troch nových infikovaných pacientov evidujú v okrese Myjava. Dvoch nových nakazených majú v okresoch Spišská Nová Ves a Žilina.

Po jednom prípade ochorenia pribudlo v okresoch Bratislava, Čadca, Lučenec, Michalovce, Poprad, Púchov, Prešov a Rimavská Sobota. Kĺzavý medián je na hodnote 43.

Pridaj komentár