R. SOBOTA: Zimný štadión čaká otvorenie, kapacita sa päťnásobne zvýšila

RIMAVSKÁ SOBOTA – Zimný štadión v Rimavskej Sobote, ktorý prešiel počas leta rozsiahlou rekonštrukciou, čaká slávnostné otvorenie. Pásku by mal budúci týždeň prestrihnúť primátor mesta Jozef Šimko. Ako sme sa ďalej informovali, kapacita štadióna bude 1 500 miest, z toho 1068 na sedenie.

„Do rozpočtu na rok 2021 bude navrhnutá čiastka na výstavbu tribúny zimného štadióna (na južnej strane) a dobudovanie sociálnych zariadení pre zvýšenie kapacity štadióna do 3000 návštevníkov,“ povedal pre Sobotnik.sk prednosta Mestského úradu Štefan Szántó.

Ako ďalej doplnil, počas leta sa im podarilo vybudovať severnú časť tribúny, na ktorú vyčlenilo mesto dovedna 274 000 eur. „100 000 eur bolo vyčlenených z dotácie od Úradu vlády SR,“ konkretizoval Szántó.

Okrem dobudovania tribúny na južnej strane zimného štadión sa podarilo získať mestu ďalších 100 000 eur od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). „Pripravený je projekt inštalácie vzduchotechniky, na ktorú bude využitá dotácia SZĽH vo výške 100 000 eur + kofinancovanie mesta, pripravuje sa verejné obstarávanie,“ dodal prednosta.

Ako nám ďalej povedali organizátori 2. hokejovej ligy, sezóna 2020/2021 sa začne 10. októbra 2020. Podľa slov vedenia HKM Rimavská Sobota ešte nevedia, kedy začnú muži prípravu na novú sezónu. „Mládež bude na ľade pravdepodobne od 17. 8.,“ doplnilo vedenie.

Zdroj: Štefan Szántó, HKM R. Sobota

Pridaj komentár