Tesco Rimavská Sobota vraj majú zrušiť. Zisťovali sme, či je to pravda

RIMAVSKÁ SOBOTA – Tesco Rimavská Sobota vraj bude zrušené, aj takúto fámu sme sa dopočuli v posledných týždňoch. Hneď na prvé počutie však znie nepravdepodobne, veď rimavskosobotské Tesco je hlavným článkom už celkom veľkej obchodnej zóny a nezdá sa, že by malo núdzu o zákazníkov. Keďže však tento chýr šiel priamo od niektorých jeho zamestnancov, oslovili sme v tejto veci komunikačné oddelenie spoločnosti.

„Tesco na Slovensku pôsobí už viac než 20 rokov. Už dlhé obdobie patrí do našej siete prevádzok aj hypermarket Tesco Rimavská Sobota, ktorý si počas 10 rokov od otvorenia obľúbili zákazníci žijúci v meste a jeho okolí. V prevádzkovaní tejto predajne plánujeme pokračovať aj v budúcnosti,“ odpovedal na našu otázku manažér pre externú komunikáciu Peter Steigauf.

Podotkol tiež, že tento rok prechádza Tesco na Slovensku do fázy rastu a jej súčasťou sú viaceré dôležité novinky, ktoré mu umožnia byť ešte bližšie k nakupujúcim a ich potrebám.

„Na jar sme otvorili dva nové supermarkety v Bratislave na Farského ulici a v Turanoch na severe Slovenska. Veľmi sa tešíme aj z tohtoročného otvorenia nášho nového nákupného centra Galéria v bratislavskej Petržalke. Toto nákupné centrum je našou najväčšou investíciou na Slovensku od roku 2017. Ponúkne celkovo 50 prevádzok,“ konkretizoval Steigauf.

Rušiť sa nebudú ani iné prevádzky

Nás však ešte zaujímalo, či spoločnosť náhodou nemá v pláne prípadne rušiť alebo obmedziť prevádzku niektorého zo svojich ďalších obchodných domov v Novohrade, Gemeri a Malohonte. Na túto otázku nám manažér neodpovedal. Neberieme to však ako zámer niečo zamlčať, už sme sa stretli s tým, že tlačové oddelenia často odpovedajú len na hlavnú otázku a na zvyšok akosi pozabudnú.

Keďže však máme k dispozícii zdroj priamo z centrály Tesca v Bratislave, položili sme rovnakú otázku i jemu. Bez prekvapenia, odpoveď bola, že rušenie obchodných domov Tesco je v súčasnosti krajne nepravdepodobné a teda by k nemu nemalo dôjsť ani u nás.

V spoločnosti síce aktuálne prebieha istá reštrukturalizácia, tá sa však týka spomínanej centrály a nie rušenia obchodných miest. Má určitú súvislosť aj s nedávnym predajom poľskej divízie Tesca. Tá však bola na rozdiel od Slovenska, Maďarska a Česka dlhodobo stratová. O jej predaji sa hovorilo už niekoľko rokov (viac o odpredaji sa dočítate napríklad v článku Denníka N).

Odstavovanie regálov je bežné. Netýka sa to len R. Soboty

Naša posledná otázka smerovala na „odstávku“ niektorých predajných regálov v Tescu, ktoré sú zatiahnuté akýmisi roletami. Komunikačné oddelenie Tesca nám ani na túto otázku neodpovedalo, avšak od nášho zdroja i niektorých ďalších zamestnancov spoločnosti sme sa dozvedeli, že ide o bežný krok, ktorý sa týka všetkých prevádzok Tesco.

Nemá pritom ísť o nejakú predzvesť ich rušenia, ide skôr o akúsi „optimalizáciu regálov“ keď predajca zo svojej ponuky vyraďuje položky, ktoré mu nezarábajú. Náš zdroj zdôraznil, že k tomuto kroku pristupujú aj v ekonomicky silnejších regiónoch a nejde teda o špecifikum v našich, bohužiaľ chudobnejších regiónoch.

Zdroj: Tesco, Sobotnik.sk. Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár