Doobedu pastier, poobede futbalista. Ako to všetko nádejný Košičiar stíha?

TISOVEC – Doobedu pasie ovce na lúke, poobede smeruje na futbalový trávnik v Tisovci. Aj takéto príbehy prináša mesto Tisovec a jeho futbalový klub, v ktorom pôsobí i nádejný pastier a zároveň futbalista Martin Košičiar. Na jeho zručnosť v oboch činnostiach nás upozornil manažér tisovského klubu Peter Rukavica.

„S futbalom som začal už pred deviatimi rokmi. Venujem sa tomu dlhšie ako pastierstvu. Počas svojej kariéry som hral od brankára až po útočníka, ale najlepšie je v obrane. Keď tréner povie že mám ísť na iný post, nemám s tým žiadny problém,“ povedal pre Sobotnik.sk Košičiar.

Je náročné skĺbiť dve veci do jedného dňa, no Martin s tým vôbec problém nemá. „Vždy keď mám futbal, tak si to zariadim, aby som to stíhal. Práca pastiera nie je náročná. Je to viac-menej relax v prírode a vzťah k tej práci,“ doplnil. V budúcnosti by sa chcel venovať futbalu, ak sa mu bude dariť. No pastierstvo by určite nechcel zavrhnúť, ale vidí v tom iný problém. „Pastierstvo pomaličky upadá. Úpadok je všade pretože žiadna mladá generácia nechce takú robotu robiť,“ ozrejmil Martin.

Vo svojej kariére zaznamenal Košičiar mnoho úspechov, no jeden považuje za špeciálny. „Najväčší úspech bol asi keď som ešte so staršími žiakmi postúpil do 2 ligy,“ dodal a doplnil, že v tejto sezóne začal hrávať už aj za A – mužstvo, no zatiaľ len prípravné zápasy. Počas žiackej kariéry zaznamenal mnoho gólov, no v doraste prišli už aj iné zápisy do štatistík. „Dostal som už i žlté karty a jednu červenú,“ povedal.

P. Rukavica: Kým sa ostatní otáčali v posteli na druhý bok, on už pásol ovce

Ako sa vyjadril aj manažér klubu Peter Rukavica, Martina obdivuje aj preto, že stíha všetko zosúladiť. „Poznám ho od chlapca. Futbal je jeho srdcovka. Obdivujem ho lebo už na základnej škole cez letné prázdniny vstával ráno o 4:30, aby mohol ísť k ovečkám na salaš, kým jeho rovesníci sa vtedy otáčali v posteli na druhý bok. Maťo stíha všetko, hráva futbal za MŠK Tisovec od prípravky. Dnes je z neho už starší dorastenec a futbal má ozaj rád. Ešte nikdy sa nestalo, že by neprišiel na zápas dokonca odohral zápas aj v horúčkach,“ rozhovoril sa Rukavica.

M. Košičiar so strýkom pri vyrábaní syra

Podľa jeho slov dostal Martin ponuky aj do vyšších líg, no z Tisovca odísť nechcel. „Volali ho hrať futbal aj do vyššej súťaže, ale Košo, ako ho my voláme, odmietol. Povedal, že jemu je v Tisovci dobre. Ako vedúci ho v tomto všetkom podporujem a hovorím mu, že pokiaľ to bude brať vážne, ako budúci slušný bača sa môže mať veľmi dobre, lebo dnes je už veľmi málo mladých ľudí, ktorí sa chcú venovať ovčiarstvu,“ dodal na záver manažér.

foto: archív M. Košičiara

Pridaj komentár