Vo Vlachove je šesť ľudí s koronavírusom, v Rožňave zasadol krízový štáb

VLACHOVO/ROŽŇAVA – Dokopy šesť prípadov nového koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie Covid-19, zaznamenali epidemiológovia v posledných dňoch v obci Vlachovo v Rožňavskom okrese. V tejto súvislosti dnes (27. 8. 2020) zasadol aj krízový štáb okresu.

„Dňa 25. 8. 2020 sme zaznamenali v obci Vlachovo jeden pozitívny prípad na nový koronavírus. Následne epidemiologickým vyšetrovaním sme identifikovali desať osôb v úzkom kontakte, ktoré sme dali pretestovať. Dnes (27. 8.) sme zaznamenali päť nových prípadov, v súhrnnom počte je teda v tejto obci nakazených šesť osôb,“ konkretizoval po zasadnutí Jozef Varga, poverený zastupovaním regionálneho hygienika.

V súvislosti s týmito prípadmi krízový štáb okresu prijal viaceré opatrenia. „Patrí sem zákaz organizovania hromadných podujatí pre obec Vlachovo, zatiaľ na dva týždne. Obmedzili sme kolektívne zariadenia, to znamená základná škola s materskou školou bude mať posunutú prevádzku o dva týždne. Platí zákaz zhromažďovania osôb vo verejných budovách a nariadili sme dezinfekciu verejných priestorov, v ktorých dochádza k zhromažďovaniu,“ konkretizoval Varga.
Doplnil, že ďalej prebieha epidemiologické vyšetrovanie a zisťovanie ďalších kontaktov v obci, ako aj nariaďovanie ďalšieho testovania.

Ako pokračoval prednosta Okresného úradu (OÚ) Rožňava Róbert Anna, testovanie bude pokračovať v piatok aj v sobotu. „Riešime i ďalšie epidemiologické opatrenia. Na zajtra zvolávame ešte ďalšie sedenie, kde podľa výsledkov upravíme obmedzovanie, čo sa týka okresu. OÚ dáva nariadenia, aby obce neorganizovali vatry na pripomienku SNP a tieto akcie posunuli o dva alebo tri týždne,“ povedal Anna.

Celkovo na Slovensku vo štvrtok podľa údajov Národného centra zdravotníckych informácií pribudlo 90 prípadov ochorenia Covid-19. Deň predtým ich bolo 84, okrem Vlachova bol jeden prípad aj v Revúckom okrese.

Foto: ilustračné

Pridaj komentár