Rimavská Sobota

FUTBAL: Soboťania s cenným bodom, vyrovnali v posledných minútach zápasu

RIMAVSKÁ SOBOTA – Futbalisti MŠK Rimavská Sobota remizovali v domácom šiestom kole III. ligy Stred s TJ Bánová 1:1  Zápas sa odohral v sobotu 5. 9. Obaja tímy majú v tabuľke rovnaký počet bodov – 13, no pre lepšie skóre je Bánová v tabuľke vyššie.

Loptu na svojich kopačkách mali od začiatku hostia, no prvú šancu si v 7. minúte vybudovali Soboťania, keď Tomáš Fajčík prestrelil dvoch obrancov a strelu zastavil už len brankár Kosa. V 22. minúte došlo k vynútenému striedaniu, keď sa zranil Erik Ľupták. Na ihrisko musel nastúpiť dorastenec Štefán Dávi Gáspár.  Citeľné boli aj absencie kľúčových hráčov v tíme, mužstvu sa nedarilo hrať systematický a postupný futbal. V 44. minúte sa otvorilo skóre a do vedenia sa dostali hostia po góle Daniela Hundáka.

Druhý polčas začal veľmi vyrovnane. Prvú veľkú šancu si vybudovali domáci hráči, keď v 63. minúte najmladší hráč tímu Zvara napálil loptu do brvna. V závere zápasu sa podarilo domácim nastreliť hornú žrď ešte raz z hlavy sobotského hráča. V 89. minúte sa podarilo domácim vyrovnať. Z pokutového kopu sa presadil Ján Halaj. Šance mali Soboťania ešte aj v nadstavenom čase, keď lopty nastreľovali do pokutového územia z rohových kopov.

Matej Vargic, kapitán domácich MŠK R. Sobota: „V prvom polčase sme sa trápili, no trápime sa už mesiac. Každý týždeň nám odchádza jeden hráč. Dnes sme boli desiati muži, do útoku musel ísť aj brankár Michalík. V druhom polčase sme nemali čo stratiť. Od súpera sme čakali oveľa viac. Ak by sme boli v plnej zostave, rozbili by sme ich. V momentálnej situácii tento bod beriem.“

Tomáš Boháčik, hrajúci tréner domácich: „Chlapcom môžem len pogratulovať a poďakovať im. Bol to ťažký zápas, ale myslím, že ten bod sme si zaslúžili. V druhom polčase sme mali dva brvná. Trénujem už siedmy rok dospelých, ale nezažil som, aby sme mali toľko zranených hráčov. Už druhý deň som na antibiotikách, na môj vek to nebol môj zlý výkon. Bod sme si zaslúžili. Súper dnes neukázal nič.“

Matej Hank

Recent Posts

Taraba chce na Slovensku viac spaľovní odpadu. V minulosti sa o ich vzniku hovorilo aj na Gemeri a Novohrade

Túto tému spomenul Taraba aj na výjazdovom zasadnutí vlády v Rimavskej Sobote. Celý článok Taraba…

2 hodiny ago

RADNOVCE: Na post starostu kandiduje 6 ľudí, 4 z nich sú nezamestnaní

K urnám prídu voliť starostu či poslanca aj obyvatelia niektorých obcí Gemera-Malohontu a Novohradu. Celý…

1 deň ago

RIMAVSKÁ SOBOTA: Dokedy bude zúžená cesta pri priemyselnom parku?

Zúžená cesta by čoskoro mala byť minulosťou, ako potvrdila polícia aj ministerstvo hospodárstva. Stane sa…

1 deň ago

Na hlavnej ceste medzi Tornaľou a R. Sobotou skončilo auto prevrátené na boku

Jedna osoba utrpela zranenia pri dopravnej nehode, ktorá sa stala vo štvrtok večer na hlavnej…

2 dni ago

Pozreli sme sa do veľkej slovenskej bane. Už čoskoro môžete aj vy

Novou turistickou atrakciou Gemera sa stanú vstupy do bane pri Jelšave. Pôjde o nevšedné dobrodružstvo…

5 dní ago

Hollókő je unikátna maďarská dedina so strechami z Poltára

Klenotom medzi maďarskými dedinami je obec Hollókő. Pre zachovanú ľudovú palócku architektúru je lákadlom pre…

6 dní ago