KRÁTKE SPRÁVY: V Gemeri Malohonte by sa mohlo opäť viac ťažiť, v Lučenci rekonštruujú ulice

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dnešné Krátke správy o významných ložiskách kobaltu či grafitu v Dobšinej a Kokave nad Rimavicou, ale aj o návštevnosti Kurinca či rekonštrukciách ciest v Lučenci.

GEMER/MALOHONT – Slávna banícka história regiónu Gemer-Malohont je už síce históriou a v súčasnosti tu funguje len pár baní v Jelšave, Hnúšti-Mútniku alebo Gemerskej Polome, ale kraj stále ukrýva nezanedbateľné ložiská ďalších surovín. Ako informuje Denník N, medzi sľubné lokality s vysokým potenciálom patrí Kokava nad Rimavicou s ložiskom grafitu a Dobšiná s ložiskom kobaltu. Menej významné ložiská sú pri Rejdovej (kobalt), Rožňave (antimón), Ochtinej – Rochovciach (vzácne zeminy), či Gemerskej Vsi (baryt).

DOBŚINÁ – V mestečku Dobšiná otestovali včera viac ako 50 ľudí. Išlo o najbližších príbuzných dvojročného dieťaťa, u ktorého sa potvrdilo ochorenie COVID -19. Informovala o tom na Facebooku Martina Rožaiová Molčanová z TV JOJ, podľa ktorej dieťa ešte minulý týždeň po náhlej zástave srdca transportoval vrtuľník do Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach, kde zistili, že je na ochorenie pozitívne. V karanténe sú tak jeho príbuzní, ako aj 11 zdravotníckych pracovníkov, ktorí s dieťatkom prišli do styku.

V Dobšinej dnes otestovali viac ako 50 ľudí. Išlo o najbližších príbuzných len 2- ročného dieťaťa, u ktorého sa…

Uverejnil používateľ Martina Rožaiová/ Molčanová TV JOJ Utorok 29. septembra 2020

 

LUČENEC – V metropole Novohradu pokračuje samospráva v rozsiahlej rekonštrukcii miestnych komunikácií. Aktuálne dokončujú cestu do mestských lesov, do 15. decembra chcú stihnúť ešte ďalšie lokality. Viac informácií je na oficiálnej stránke mesta Lucenec.sk.

R. SOBOTA: Rekreačnú oblasť Kurinec-Zelená Voda navštívilo počas letnej sezóny okolo 71.000 návštevníkov a samospráva zaznamenala tržby zhruba 366 000 eur. Na septembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom informoval riaditeľ Technických služieb Tibor Barto. Podrobnosti nájdete v našom súhrnnom článku.

TISOVEC – Až do roku 1921 siaha rodinná tradícia spracovania bryndze v rodine Manicovcov z Tisovca. Čo je základom dobrej bryndze sa dozviete v staršej, ale stále zaujímavej reportáži TV Rimava:

Pridaj komentár