KRÁTKE SPRÁVY: Pozrite si dokument o freskách na Gemeri či zažite únikovú hru vo Fiľakove

GEMER/MALOHONT – Dnešné Krátke správy na Sobotníku prinášajú dva odporúčania na dokument a zaujímavé video, ale aj ďalší tip na únikovú hru.

GEMER/MALOHONT – Dokumentárny film Fantastický stredovek, ktorý prezentuje stredoveké nástenné maľby v našich regiónoch, je po utorkovej premiére možné pozrieť si aj na internete. Dostupný je na stránke Rozhlasu a televízie Slovenska.

FIĽAKOVO – Pre milovníkov hlavolamov so štipkou tajomna je určená úniková hra Koháryho poklad (Koháry kincse). Odohráva sa v pivnici starobylej kúrie vo Fiľakove, zaberie zhruba hodinu a je určená pre dvoch až štyroch hráčov. Vstupným navyše prispejete na obnovu tohto historického objektu. Viac informácií na stránke organizátorov.

LUČENEC – Mestské múzeum Lučenec, sídliace v priestoroch historickej radnice na Ulici Dr. Herza, určite stojí za návštevu aj za bežných okolností. Teraz je však navyše možnosť pozrieť si v ňom zaujímavú výstavu Rytieri nebies o letcoch Kráľovského britského letectva v časoch druhej svetovej vojny. Výstava je prístupná ešte do 27. septembra 2020, viac na stránke mesta.

NOVOHRAD – Na záver ešte jeden tip na video. TV Florena natočila zaujímavý dokument o návrate pani Anny na Slovensko, ktorá si ako svoje miesto na život vybrala lokalitu na pomedzí Novohradu a Podpoľania, kde si vo výške 900 metrov nad morom založila statok:

REVÚCA – Na dnešný deň (16. september 2020) pripadá výročie založenie Prvého slovenského gymnázia v Revúcej. Prečo je skutočne prvé, vysvetľuje v príspevku na Facebooku Múzeum Prvého slovenského gymnázia:

Pridaj komentár